Brukere online: 2214
Brukere i dag: 36524
Brukere siste 7 dager: 196783
Denne appelsinkaken har kjempenydelig appelsinsmak og blir ekstra myk og saftig på grunn av rømmen.
Appelsinkake med rømme inneholder lite fett og er svært lettvint å lage!
2 store egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
revet skall av 1 appelsin
1 dl presset appelsinsaft
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Glasur:
3 dl melis
2 ss appelsinsaft
Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen, revet appelsinskall og presset appelsinsaft. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca. 40-45 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten).
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Rør sammen melis og appelsinsaft (se tips) til du får en glatt glasur med ønsket tykkelse. Bre glasuren over toppen av kaken. Sett kaken kjølig til glasuren har stivnet.
Pass på å sile appelsinsaften som du bruker til melisglasuren, slik at du får fjernet fruktkjøttet.
Appelsinkake med rømme er holdbar dersom den pakkes inn i plast og oppbevares i kjøleskapet. Kaken kan også fryses.
Se også liknende oppskrifter på Sitronkake med rømme som lages med sitronsaft, og Eksotisk rømmekake som lages med tropisk juice.
6 kommentarer
Hei,
Hei,
Er denne kaken helt uten smør og lettrømme istedenfor det?:)))
Hei! Ja, det stemmer :-)
Hei! Ja, det stemmer :-)
Hei! Går det an å byte ut
Hei! Går det an å byte ut kveitemjølet med glutenfritt mjøl? Kva anbefalar du i såfall?
Hei! Er denne røra passe til
Hei! Er denne røra passe til brødform ?
Må det være rømme? Eller kan
Må det være rømme? Eller kan man bruke noe annet?
Hei, kaken ble god på smak…
Hei, kaken ble god på smak men ganske kompakt. Skal den være sånn eller har jeg gjort noe feil? Hadde det hjulpet å steke den litt lenger?
Skriv ny kommentar