Bærmuffins

Dette er en veldig enkel og god muffinsoppskrift, som får spennende vri om du legger på noen bær før steking. Muffinsene på bildet er laget med rips, solbær og blåbær, men du kan bruke andre typer bær også.

Oppskriften gir ca. 12 stk.

Bærmuffins
Ingredienser

2 egg
1,5 dl sukker
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
100 g smør
- -
blåbær, solbær, rips eller andre bær

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend i sammen med smeltet smør.

Ha papirformer i et muffinsbrett. Førdel røren i formene slik at de blir ca 2/3 fulle. Legg på noen bær (se tips).

Stek muffinsene midt i ovnen ved 220°C i ca. 12 minutter. Avkjøl dem i et par minutter i formen før de forsiktig løsnes fra muffinsbrettet. La muffinsene bli helt kalde på rist.

Sikt melis over muffinsene før servering.

Tips

Det går også an å bruke frosne bær til disse muffinsene. Legg da bærene utinte oppå muffinsene før steking.

Jeg brukte her en blanding av rips, solbær og skogsblåbær. Bruker du større bær, bør du skjære dem i mindre biter før du legger dem på muffinsene, ellers vil bærene synke til bunns under stekingen. 

Bærmuffins kan fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift