Bananbrød med dadler

Daddel er en gammel kulturplante og kommer opprinnelig fra India der den ble dyrket for over 8000 år siden. Smaken er søt og nydelig, og sammen med litt kanel, lys sirup og brunt sukker gjør de denne banankaken helt usedvanlig god!

Bananbrød med dadler
Ingredienser

90 g smør
90 g brunt sukker (demerara)
1 ss lys sirup
2 egg
2 ss kaffefløte
1 ts bakepulver
0,5 ts kanel
280 g hvetemel
2 stk modne bananer
130 g dadler

Pynt:
1 ss brunt sukker (demerara)

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør luftig med sukkeret. Tilsett sirup og eggene. Bland i kaffefløte, bakepulver og kanel. Rør så i hvetemelet til en jevn deig. Mos bananene (dette gjøres raskt med stavmikser) og rør inn i deigen. Vend til slutt i dadler oppdelt i biter.

Ha deigen i en liten, smurt brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten og dryss over demerarsukker.

Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i 50 - 60 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen før den forsiktig hvelves ut. Fjern bakepapiret og legg kaken på et passende fat.

Tips

Kaken er spesielt god om den deles opp i tykke skiver som varmes opp et par minutter under grillen i ovnen. Server kakeskivene varme med litt smør.

"Bananbrød med dadler" er fin å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift