Brukere online: 1906
Brukere i dag: 18629
Brukere siste 7 dager: 195935
Aldeles nydelige cupcakes!
Myke banancupcakes dekkes med luftig vaniljesmørkrem som sprøytes på i høy, vakker topp. Kremen kan varieres ved å tilsette enten litt most banan eller kremost (se tipsfeltet nedenfor). De kan pyntes med lekker kakestrøssel som på bildet, men hakkede valnøtter er også supergodt!
Oppskriften gir 18 stk.
Banana Cupcakes:
100 g smør
250 g sukker
2 store egg
1 ts vaniljeessens
225 g most banan (se tips)
0,5 dl surmelk
0,75 ts natron
1 ts bakepulver
250 g hvetemel
Vanilla Frosting:
120 g smør
300 g melis
1 ts vaniljeessens
2-3 ss melk
Pynt:
kakestrøssel eller hakkede valnøtter
Pisk mykt smør sammen med sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i vaniljeessens, most banan (se tips) og surmelk. Bland melet med natron og bakepulver og vend dette inn i deigen (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll muffinsene 2/3 fulle med deig. Stekes ved 180°C i 20-25 min, til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl muffinsene til de er helt kalde (dette er viktig, ellers vil kremen smelte når du har den på muffinsene).
Pisk mykt smør sammen med melis, vaniljeessens og nok melk til at kremen får luftig konsistens (den skal være myk, men skal kunne holde formen når du sprøyter den).
Ha kremen i en kakesprøyte med stjernetut og sprøyt den på muffinsene til vakre topper. Dryss over litt kakestrøssel eller hakkede nøtter til pynt.
225 g most banan tilsvarer omtrent 3 middels store bananer. Bananene moses raskt med stavmikser. Bruk helst godt modne og søte bananer for best smak!
For mer banansmak kan du blande inn litt most banan i frostingen (bruk 1/2-1 moden banan).
Alternativt er det også godt å blande litt kremost i frostingen. Bruk da 100 g kremost og pisk den myk sammen med smøret før du tilsetter øvrige ingrediensene. Kremosten er litt syrlig, så mengden melis økes da til 400 g.
Skriv ny kommentar