Banankake

Her har du en kjempegod oppskrift på en liten og enkel banankake med utrolig NYDELIG smak!

Banankake
Ingredienser

25 g smør
2 egg
1,5 dl sukker
2 bananer
1/2 sitron - saft og skall
0,5 dl melk
2 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Skrell og mos bananene (bruk gjerne stavmikser) og bland med sitronsaft og revet sitronskall (sitronen gjør at bananen ikke mørkner så lett). Ha bananmosen i eggedosisen. Rør i smeltet smør og melken. Sikt sammen mel og bakepulver og vend i til slutt.

Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i 35 min.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og sikt over litt melis før servering.

Tips

Server kaken gjerne med vaniljeis. Du kan også pynte kaken med sjokoladeglasur eller med pisket krem (se oppskrift på "Banankake med krem").

Kakekategori
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Jeg har så lyst til å lage sånn Southern style banana pudding cake, to lag med buttercream mellom. Tror du jeg kan doble denne oppskriften og lage en kake i flere etasjer? Er den lett og luftig nok, eller blir denne litt for tett?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift