Banankake med krem


Søt, pisket krem passer utrolig godt til denne saftige banankaken. Kaken er enkel, men blir straks litt ekstra festlig med kremen på toppen.

Også barn pleier å like denne kaken VELDIG godt!

Banankake med krem
Ingredienser

2 egg
1,5 dl sukker
2 bananer
1/2 sitron - saft og skall
0,5 dl melk
25 g smør
2 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver

Pynt:
3 dl kremfløte
1 ss melis

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Skrell og mos bananene (bruk gjerne stavmikser) og bland med sitronsaft og revet sitronskall (sitronen gjør at bananen ikke mørkner så lett). Ha bananmosen i eggedosisen. Rør i melken og smeltet smør. Sikt sammen mel og bakepulver og vend i til slutt.

Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i 35 min.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Pisk kremfløten stiv og smak til med melis. Fordel kremen på toppen av kaken rett før servering.

Tips

Kaken i seg selv er holdbar lenge, men bør helst dekkes med krem rett før servering, slik at kremen er mest mulig fersk. Oppbevar "Banankake med krem" i kjøleskapet.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift