Banankake med mandler


Nydelig banankake som er lett å lage!

 

 

Ingredienser:

3 egg
100 g sukker
100 g smør
2 modne bananer
0,5 dl sitronsaft
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
250 g hvetemel
50 g mandler

Pynt:
30 g mandelflak
melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt og avkjøl smøret. Mos bananene (gjøres raskt med en stavmikser, men du kan også bruke food processor eller bare en gaffel). Bland det smeltede smøret og sitronsaften i bananmosen. Ha dette i eggedosisen. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Ha dette i også og rør til deigen blir klumpfri. Vend i hakkede mandler til slutt.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Pynt kaken med mandelflak og melisdryss.

 

 

Banankaken dufter deilig og det er fristende å forsyne seg.....

 

 

Myk og saftig banankake.... mmmmm .......

 



Tips:

"Banankake med mandler" er holdbar om den oppbevares godt innpakket i plast. Den kan også fryses.

 

Nydelig og lettvint kake!

 

 

Banankake med mandler
Ingredienser

3 egg
100 g sukker
100 g smør
2 modne bananer
0,5 dl sitronsaft
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
250 g hvetemel
50 g mandler

Pynt:
30 g mandelflak
melisdryss

Fremgangsmåte


Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt og avkjøl smøret. Mos bananene (gjøres raskt med en stavmikser, men du kan også bruke food processor eller bare en gaffel). Bland det smeltede smøret og sitronsaften i bananmosen. Ha dette i eggedosisen. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Ha dette i også og rør til deigen blir klumpfri. Vend i hakkede mandler til slutt.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Pynt kaken med mandelflak og melisdryss.

Tips

"Banankake med mandler" er holdbar om den oppbevares godt innpakket i plast. Den kan også fryses.

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift