Brukere online: 1368
Brukere i dag: 40613
Brukere siste 7 dager: 197105
En utrolig nydelig og original, liten banankake med hakkede mandler og Cuba-sjokolade!
100 g smør
1 dl sukker
2 egg
2 store bananer (275 g uten skall)
4 dl hvetemel
3/4 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
2 stk Cuba sjokolader
50 g mandler
Pynt:
melisdryss
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Mos bananene (gjerne med stavmikser) og rør inn. Sikt i det tørre. Rør til slutt inn grovt hakket Cuba-sjokolade og mandler.
Ha deigen i en liten, smurt brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 50 min. La kaken stå i formen til den er kald. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Sikt over melis før servering.
275 g banan uten skall tilsvarer 2 store bananer eller 3 små. Bruk godt modne og søte bananer til denne kaken.
Banankaken kan lages i mange variasjoner, se for eksempel oppskrift på "Banankake med cashewnøtter og rosiner", "Banankake med peanøtter og melkesjokolade", "Banankake med sjokolade og valnøtter" og "Banankake med sjokolade og hasselnøtter".
Skriv ny kommentar