Banankake med rømme

Deilig, myk banankake som inneholder rømme og både moste bananer og bananer i skiver.

Duften av den nystekte kaken kommer til å få både deg og de du måtte ha der hjemme til å gå bananas..  Smile  Server kaken helst litt lunken med melisdryss og med vaniljekrem eller iskrem som tilbehør.

Banankake med rømme
Ingredienser

125 g smør
3 dl sukker
2 store egg
2 modne bananer - moste
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel
1 dl rømme
- -
2 modne bananer - i skiver

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Mos bananene (gjøre raskt med stavmikser eller foodprocessor, men du kan også nøye deg med å bruke gaffel). Sikt i mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør i rømmen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stikk bananskiver lett ned i deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen før den forsiktig tas ut. Dra av bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Tips

Banankaken holder seg myk om den oppbevares godt innpakket i plast. Den er dessuten kjempefin å fryse.

Se også oppskrift på "Bananmuffins med rømme" og "Banankake i langpanne med rømme".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift