Banankake med sjokolade og rom


Mektig og kjempegod!

Banankake med sjokolade og rom
Ingredienser

3 egg
3 dl melis
180 g smør
4 bananer (se tips)
1 ss vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 ts kanel
4 dl hvetemel
2 ss kakao
0,5 dl mørk rom

Pynt:
2 dl melis
1 ss mørk rom

Fremgangsmåte

Pisk egg og melis luftig. Smelt smøret. Mos bananene (dette gjøres kjapt med stavmikser eller i food processor). Ha smøret og bananmosen i eggedosisen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen. Rør i rom til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 1 time (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten, det kan godt hende at kaken trenger noe lenger steketid).

Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Rør sammen melis og rom til en tykk glasur. Ringle glasuren over kaken før servering.

Tips

Bruk middels store bananer, og helst godt modne - for det gir best smak!

Kaken kan fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift