Bermudakake

Bermudakake
Ingredienser

115 g smør
2,5 dl sukker
2 store egg
1 ts bakepulver
1 ts natron
5 dl hvetemel
2,5 dl rømme (se tips)
12 stk mandler

Fyll:
1,5 dl sukker
2 ss hvetemel
2 ts kanel
100 g nøtter eller mandler
2 ss smeltet smør

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel, bakepulver og natron. Rør dette inn i deigen sammen med rømmen. Vend i hakkede mandler til slutt.

Til fyllet blandes sukker, mel og kanel med hakkede nøtter/mandler og smeltet smør til en grynete masse.

Ha først halvparten av kakedeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Dryss på halvparten av fyllet. Ha så resten av deigen oppå og dryss til slutt på resten av fyllet. Rør et par ganger gjennom deigen med en kniv, slik at kaken blir lett marmorert.

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 1 time (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen før den forsiktig tas ut. Dra av bakepapiret fra undersiden av kaken og sett kaken på et passende fat.

Tips

Både lettrømme og seterrømme kan brukes i denne kaken. Det spiller heller ingen rolle om du tilsetter hele boksen rømme (dvs 3 dl i stedet for 2,5 dl).

"Bermudakake" er ypperlig å fryse.

Se også "Bermudakake i langpanne" og "Bengalsk tigerkake".

Kakekategori

1 kommentar

Denne var kjempegod . Jeg brukte 3dl.lettrømme, og blanding av mandler og hasselnøtter i fyllet.
Kaken var nesten bedre dagen etterpå, så denne tåler godt å lages i god tid.
Neste gang vil jeg fjerne ringen på springformen med det samme, kaken ble litt bløt i kantene og under ettersom jeg lot den avkjølt litt i formen.Jeg foretrekker litt "skarpe" kanter.
Takk for en god oppskrift.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift