Blåbærmuffins med kremost

Blåbærmuffins med kremost
Ingredienser

125 g smør
6 dl hvetemel
2 dl sukker
1 ss bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 dl melk
2 egg

Fyll 1:
125 g kremost
1 egg
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts potetmel

Fyll 2:
3 dl blåbær
3 ss sukker
2 ts potetmel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland det tørre i en bolle. Visp sammen egg og melk. Rør deigen raskt sammen. Fordel deigen i 12 store muffinsformer (muffinsformene blir ca halvfulle).

Rør alt til ostefyllet sammen med en gaffel (litt klumper gjør ingenting).

Bland blåbærene (helst friske) godt med sukker og potetmel.

Lag en god fordypning i hver muffins (bruk baksiden på en skje og fingrene). Legg en spiseskje med ostefyllet i fordypningene. Ha blåbærene over ostefyllet (ca 1 ss på hver muffins) og trykk blåbærene godt ned i deigen.

Stek muffinsene på brett midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min.

Tips

Muffinsene kan fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Hei, jeg står midt i baking av muffins med blåbær og kremost nå, og lurer på; skal det være en hel spiseskje med bakepulver i deigen? Og hvor skal det smeltede og avkjølte smøret brukes?

Hilsen Jorun

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift