Brukere online: 1416
Brukere i dag: 8400
Brukere siste 7 dager: 194524
Hei,
I dag skal dere få tips om en skikkelig digg konfektkake!
Brownies vet de fleste hva er, og du finner mange varianter (faktisk snart 100 ! ) her på Det søte liv. Den lyse søsterkaken, som gjerne kalles for «Blondie», har samme gode, bløte konsistens, men lages uten mørk sjokolade, og blir derfor lys i fargen. Den gode smaken kommer i stedet av brunt sukker, vanilje, valnøtter og hvit sjokolade. Jeg har laget noen varianter av Blondies før også som du finner her. (Og den helt lyse varianter heter Whities, som jeg også har prøvd meg på).
Her har jeg laget en ny variant av Blondies, nemlig en rund Blondiekake, som jeg har dekket med lettpisket krem.
Den luftige kremen gjør seg veldig godt sammen med mektige, bløte kaken!
Ingredienser:
Blondiekake:
♥ 3 egg
♥ 250 g brunt sukker
♥ 200 g smør
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 200 g valnøtter
♥ 100 g hvit sjokolade
Krempynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 30 g mandelflak
Fremgangsmåte:
Pisk egg og brunt sukker sammen. Smelt smøret og bland dette i eggedosisen. Rør inn vaniljen og deretter hvetemelet. Hakk valnøtter og hvit sjokolade og vend bitene inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca. 25 minutter. Kaken skal være litt bløt i midten og fortsatt lys i fargen. La kaken avkjøles i formen til den er helt kald.
Ta kaken ut av formen og sett den på et fat.
Pisk kremfløten til myk, luftig krem. Fordel kremen over kaken og dryss over mandelflak til pynt.
YUM!
Tips:
♥ Jeg bruker vaniljepasta i kaken, som gir ekstra god vaniljesmak. Fås kjøpt i mange av de store matvarebutikkene (fra DrOetker). Du kan alternativt bruke vaniljeekstrakt, frø fra vaniljestang eller bare noen teskjeer vaniljesukker (men da blir ikke vaniljesmaken like tydelig).
♥ Dette er en bløt konfektkake som ikke virker helt gjennomstekt når den tas ut av ovnen. Kaken stivner når den får stått noen timer i kjøleskapet. Jeg pleier å la kaken stå i formen i kjøleskapet over natten for å være sikker på at kaken har stivnet. Da går det lett å få den ut av formen uten at den går i stykker.
♥ Husk at kaken uansett må være helt kald før du har på kremen, ellers kommer kremen til å smelte.
♥ Kaken er fin å fryse uten krem.
Håper du ble fristet til å teste ut denne deilige, amerikanske kaken!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 egg
♥ 250 g brunt sukker
♥ 200 g smør
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 200 g valnøtter
♥ 100 g hvit sjokolade
Krempynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 30 g mandelflak
Pisk egg og brunt sukker sammen. Smelt smøret og bland dette i eggedosisen. Rør inn vaniljen og deretter hvetemelet. Hakk valnøtter og hvit sjokolade og vend bitene inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca. 25 minutter. Kaken skal være litt bløt i midten og fortsatt lys i fargen. La kaken avkjøles i formen til den er helt kald.
Ta kaken ut av formen og sett den på et fat.
Pisk kremfløten til myk, luftig krem. Fordel kremen over kaken og dryss over mandelflak til pynt.
♥ Jeg bruker vaniljepasta i kaken, som gir ekstra god vaniljesmak. Fås kjøpt i mange av de store matvarebutikkene (fra DrOetker). Du kan alternativt bruke vaniljeekstrakt, frø fra vaniljestang eller bare noen teskjeer vaniljesukker (men da blir ikke vaniljesmaken like tydelig).
♥ Dette er en bløt konfektkake som ikke virker helt gjennomstekt når den tas ut av ovnen. Kaken stivner når den får stått noen timer i kjøleskapet. Jeg pleier å la kaken stå i formen i kjøleskapet over natten for å være sikker på at kaken har stivnet. Da går det lett å få den ut av formen uten at den går i stykker.
♥ Husk at kaken uansett må være helt kald før du har på kremen, ellers kommer kremen til å smelte.
♥ Kaken er fin å fryse uten krem.
Skriv ny kommentar