Brukere online: 2493
Brukere i dag: 11487
Brukere siste 7 dager: 197409
Kakebunn:
4 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Dynking:
0,5 dl melk
Fyll:
6-8 ss jordbærsyltetøy
3 dl kremfløte
1 ss melis
Pynteforslag:
noen jordbær
eventuelt noen nøtter (f.eks. pistasjnøtter)
Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt det tørre og vend forsiktig inn i deigen. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Sett kaken på nederste rille i en ovn som er oppvarmet til 200°C. Skru temperaturen straks ned til 170°C og stek kaken i 30-35 min.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i 3 lag og dynk bunnene med litt melk.
Pisk krem av kremfløte og melis. Fyll begge kakelag ved å smøre et tynt lag jorbærsyltetøy på bunnen og så et tynt lag krem over syltetøyet. Dekk hele kaken med et tynt lag krem. Pynt med resten av kremen og gjerne noen friske jordbær og pistasjnøtter.
Smør aldri kantene på kakeformen når du steker sukkerbrød, for da hever ikke kaken seg så mye. Avkjøl også sukkerbrødet helt før du tar den ut av kakeformen, hvis du vil ha en høy og flott kake.
Oppskriften har ikke så mye kremfyll, slik at sukkerbrødsmaken er mer fremtredende. Er du veldig glad i krem, se f.eks. oppskriften på "Kremkake".
Du kan selvsagt selv variere mengden krem i begge kakene.
1 kommentar
Hei😊 Lurer på hvorfor du…
Hei😊 Lurer på hvorfor du bruker melis i stedet for sukker til kremen på bløtekaken? Blir kremen litt stivere og dermed lettere å jobbe med?
Setter stor pris på svar.
Mvh Kari Lønberg.
Skriv ny kommentar