Brukere online: 107
Brukere i dag: 1297
Brukere siste 7 dager: 195588
3 dl hvetemel
2 dl havregryn (små, lettkokte)
1 ts bakepulver
1 ts hornsalt
1 dl sukker
75 g smør
2 dl vaniljekesam (se tips)
1,5 dl friske bringebær (se tips)
sukker
Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett smeltet smør og vaniljekesam. Elt deigen raskt sammen og bland i bærene (se tips). Det skal bli en nokså klissete deig.
Bruk fuktige hender og form deigen til 10 kaker som dyppes i sukker før de legges på bakepapirdekkede stekeplater. Stekes midt i ovnen ved 225°C i ca 15-17 min, eller til de har fått fin, gylden farge.
Vaniljekesam kan byttes ut med vaniljeyoghurt.
Ikke bland i for mye bær. Bærene vil avgi væske under stekingen, så hvis du blander for mange inn i deigen vil sconsene bli for bløte og miste fasongen.
1 kommentar
Hei:)
Hei:)
Nesa mi er litt overfølsom for hornsalt;) Har du prøvd å bake disse uten? Kan man evt erstatte med natron? Eller mer bakepulver? Eller kanskje egg? Takknemlig for tips eller erfaringer:)
Hilsen Kaja
Skriv ny kommentar