Brukere online: 67
Brukere i dag: 1462
Brukere siste 7 dager: 195570
Ord for dagen: "Emotion is messy, contradictory... and true" (Nigella Lawson).
Jeg digger Nigella herfra og inn i evigheten! Alle oppskriftene hennes er lette å lage, enkelt og godt beskrevet og gir alltid FANTASTISK NYDELIG MAT!
"Orange Brioche Pudding" er intet unntak! Nigella har dessuten en artig snert i språket som ofte får meg til å smile, som når hun innrømmer: "Cooking is actually quite aggressive and controlling and sometimes, yes, there is an element of force-feeding going on."
75 g lyse rosiner
3 ss Grand Marnier
- -
16 tynne skiver Brioche (se tips)
8 ts appelsinsyltetøy
- -
2 store egg
3 eggeplommer
2 ss sukker
5 dl kremfløte
2,5 dl melk
- -
3 ss brunt sukker
Ha lyse rosiner (sultanarosiner) og Grand Marnier i en liten kjele. Gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og la rosinene trekke i den varme alkoholen.
Legg sammen briocheskivene to og to med appelsinsyltetøy i mellom. Del opp skivene og legg dem overlappende i en smurt, ildfast form (ca 2 liter). Fordel rosinblandingen over brødet.
Pisk sammen egg, eggeplommer, sukker, fløte og melk med en stålvisp. Hell blandingen over brødet. La det hele stå og trekke i 30 min. Dryss så over brunt sukker.
Stekes midt i ovnen ved 170°C i 45 min. Spises varm og nystekt!
Brioche er fransk bakverk som ligner loff, men som inneholder ekstra mye egg og smør. Du finner flere oppskrifter på detsoteliv.no - og rester av "Brioche à l'orange" er helt perfekte å bruke til denne brødpuddingen!
Alternativt går det også fint å bruke vanlig smørloff som kan kjøpes i butikken.
Skriv ny kommentar