Brødpudding med blåbær og vaniljesaus


Brødpudding er enkelt å lage og noe du virkelig kan kose deg med i helgen. Du finner flere varianter på Det søte liv, se dem samlet her.

Denne gangen har jeg fylt på med blåbær, som gir en frisk smak sammen med den søte vaniljesausen som jeg serverer ved siden av. 

Brødpuddingen er best når den er varm og nydelig, men også god servert kald.

 

 

Ingredienser:

♥ 1 loff i skiver
♥ 300 g blåbær (se tips)
- -
♥ 7 dl helmelk
♥ 4 egg
♥ 200 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepasta
♥ 1 ts kanel
- -
♥ 50 g smør
♥ 3 ss brunt sukker

Vaniljesaus:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 5 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang

 

Fremgangsmåte:

Brødpudding:

Skjær skorpene av loffskivene og del loffskivene deretter på midten.

 

 

Legg de halve loffskivene tett i tett i en ildfast form (firkantet form ca. 25 x 25 cm som på bildet, eller liten langpanne ca. 20 x 30 cm). 

Fordel blåbærene i sprekkene.

 

 

Visp melk, egg, vanilje og kanel lett sammen. 

Hell dette over loffskivene i formen. Trykk loffskivene godt ned i melkblandingen og la det hele stå i romtemperatur i 20 minutter slik at melkeblandingen får trukket godt inn i brødet. 

 

 

Stek brødpuddingen midt i ovnen ved 160°C i 60 minutter.

Ta brødpuddingen ut av ovnen. Pensle over med smeltet smør og dryss over brunt sukker.

Sett brødpuddingen tilbake midt i ovnen og stek den videre ved 160°C i 15 minutter til.

 

 

Vaniljesaus:

Du kan så klart fint bruke ferdigkjøpt vaniljesaus, men hvis du vil briljere med hjemmelaget variant, gjør du slik: 

Ha kremfløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Ha dette i kremfløten og ha deretter hele vaniljestangen oppi fløten også. Gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.

Pisk eggeplommer og sukker i 3-4 minutter til luftig eggedosis. Bland den varme vaniljefløten i eggedosisen. Ha hele blandingen så tilbake i kjelen. Varm opp forsiktig under stadig omrøring så vaniljesausen blir litt tykkere i konsistensen. Blandingen skal bli ca 75°C varm og må ikke begynne å koke, for da skiller den seg.

 

 

Ta kjelen av platen og avkjøl vaniljesausen litt før du heller den på en glassmugge. Og dermed er vaniljesausen klar til å serveres!

 

 

Tips:

♥ Jeg har brukt friske blåbær, men frosne kan også brukes. I så fall trenger du ikke å tine dem før du bruker dem. 

♥ Brødpuddingen smaker best nystekt! 

 

Kos deg - dette her er superenkelt og supergodt!  Smile 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Brødpudding med blåbær og vaniljesaus
Ingredienser

♥ 1 loff i skiver
♥ 300 g blåbær (se tips)
- -
♥ 7 dl helmelk
♥ 4 egg
♥ 200 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepasta
♥ 1 ts kanel
- -
♥ 50 g smør
♥ 3 ss brunt sukker

Vaniljesaus:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 5 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang

Fremgangsmåte

Brødpudding:
Skjær skorpene av loffskivene og del loffskivene deretter på midten.

Legg de halve loffskivene tett i tett i en ildfast form (firkantet form ca. 25 x 25 cm som på bildet, eller liten langpanne ca. 20 x 30 cm). 

Fordel blåbærene i sprekkene.

Visp melk, egg, vanilje og kanel lett sammen. 

Hell dette over loffskivene i formen. Trykk loffskivene godt ned i melkeblandingen og la det hele stå i romtemperatur i 20 minutter slik at melkeblandingen får trukket godt inn i brødet. 

Stek brødpuddingen midt i ovnen ved 160°C i 60 minutter.

Ta brødpuddingen ut av ovnen. Pensle over med smeltet smør og dryss over brunt sukker.

Sett brødpuddingen tilbake midt i ovnen og stek den videre ved 160°C i 15 minutter til.

Vaniljesaus:
Du kan så klart fint bruke ferdigkjøpt vaniljesaus, men hvis du vil briljere med hjemmelaget variant, gjør du slik: 

Ha kremfløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Ha dette i kremfløten og ha deretter hele vaniljestangen oppi fløten også. Gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.

Pisk eggeplommer og sukker i 3-4 minutter til luftig eggedosis. Bland den varme vaniljefløten i eggedosisen. Ha hele blandingen så tilbake i kjelen. Varm opp forsiktig under stadig omrøring så vaniljesausen blir litt tykkere i konsistensen. Blandingen skal bli ca 75°C varm og må ikke begynne å koke, for da skiller den seg.

Ta kjelen av platen og avkjøl vaniljesausen litt før du heller den på en glassmugge. Og dermed er vaniljesausen klar til å serveres!

Tips

♥ Jeg har brukt friske blåbær, men frosne kan også brukes. I så fall trenger du ikke å tine dem før du bruker dem. 

♥ Brødpuddingen smaker best nystekt! 

Desserter
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift