Brownies med dadler

Brownies med dadler
Ingredienser

100 g smør
300 g brunt sukker
150 g kokesjokolade
2 egg
1 ts bakepulver
150 g hvetemel
100 g dadler (u/sten)
100 g valnøtter

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele. Ha i brunt sukker og kokesjokoladen oppdelt i biter. Rør til alt er smeltet. Avkjøl til blandingen er lunken. Pisk så inn eggene med en stålvisp. Bland så i hvetemel som er siktet sammen med bakepulver. Til slutt tilsettes hakkede dadler og valnøtter.

Ha deigen i en bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og del opp i små firkanter.

Tips

"Brownies med dadler" holder seg myke lenge dersom de pakkes inn i plast. Kakene er også kjempefine å fryse.

Kakekategori
Sesong

2 kommentarer

Hei - har laga desse tidligere....lurer på om det var til jul i fjor...de var aldeles nydelige! Fant heldigvis igjen oppskriften. Nå blir det jule-brownies en av de neste dagene. Jeg brukte glutenfritt mel - gikk aldeles utmerket.
Takk for super oppskrift! Ha en fabelaktig adventstid

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift