Brownies med melkesjokolade

Mange synes at melkesjokolade smaker bedre enn kokesjokolade, og hvorfor ikke da lage "Brownies med melkesjokolade"?! Regular smile

Konsistensen er den samme myke, litt fuktige, men fargen på kaken er litt lysere og kaken litt søtere.

 

 

Glasuren laget med fløte og melkesjokolade er dessuten spesielt god!

 

 

Melkesjokoladehjerter fungerer perfekt som pynt.

 

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

 

 

Ingredienser:

♥ 300 g smør
♥ 400 g melkesjokolade
♥ 6 store egg
♥ 7 dl sukker
♥ 6 dl hvetemel

Glasur:
♥ 400 g melkesjokolade
♥ 2 dl kremfløte

Pynt:
♥ melkesjokoladehjerter

 

Fremgangsmåte:

Smelt smør i en kjele. Ha i melkesjokolade oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i melkesjokolade i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten.

 

 

Rør blandingen jevn og la den avkjøle til den er lunken, men ikke helt kald.

 

 

Smør glasuren over kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet.

 

 

Del kaken opp i passe store stykker og pynt med melkesjokoladehjerter.

 

 

 

NAM! Søte og kjempegode brownies!

 

 

 

Tips:

♥ "Brownies med melkesjokolade" holder seg myke lenge i kjøleskapet hvis du pakker dem inn i plast.

♥ Du kan også fryse ned kaken. La da kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet helt før du har kakestykkene i fryseposer. Da unngår du glasursøl.

 

 

Deilig bit kake ♥

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Brownies med melkesjokolade
Ingredienser

300 g smør
400 g melkesjokolade
6 store egg
7 dl sukker
6 dl hvetemel

Glasur:
400 g melkesjokolade
2 dl kremfløte

Pynt:
melkesjokoladehjerter

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele. Ha i melkesjokolade oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i melkesjokolade i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøle til den er lunken, men ikke helt kald. Smør glasuren over kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet.

Del kaken opp i passe store stykker og pynt med melkesjokoladehjerter.

Tips

Brownies med melkesjokolade holder seg myke lenge i kjøleskapet hvis du pakker dem inn i plast.

Du kan også fryse ned kaken. La da kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet helt før du har kakestykkene i fryseposer. Da unngår du glasursøl.

Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift