Brukere online: 1476
Brukere i dag: 7459
Brukere siste 7 dager: 195490
"Brownies med sjokolademousse" kombinerer det beste av det beste fra både kakeverdenen og dessertverdenen!
Oppskriften er til liten langpanne.
100 g kokesjokolade (70%)
200 g smør
250 g sukker
2 store egg
2 ts vaniljesukker
100 g hvetemel
100 g hasselnøtter
1 pk lys sjokolademousse
3 dl melk
Smelt smør og sjokolade sammen i en kjele på svak varme. Avkjøl. Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp. Visp inn sjokoladesmøret. Rør deretter inn vaniljesukker og hvetemel. Bland i hakkede nøtter til slutt (nøttene kan sløyfes).
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (20x30 cm). Stekes på rist midt i ovnen ved 170°C i 30 min. Avkjøl helt i formen.
Pisk sammen sjokolademoussepulver og kald melk (se anvisning på sjokolademoussepakken). Avkjøl sjokolademoussen til den er kald, men fortsatt flytende. Hell sjokolademoussen over kaken i formen. Sett formen i kjøleskapet i et par timer til sjokolademoussen har stivnet.
Løft kaken ut av formen med å ta tak i bakepapiret. Del kaken i firkanter med en stor, skarp kniv.
Vil du ha enda mer dekorative kaker, kan du sprøyte halvstivnet sjokolademousse på kakestykkene med en kakesprøyte.
Selve kaken egner seg godt til frysing, men sjokolademoussen bør lages samme dag som den skal serveres.
Skriv ny kommentar