Brownies med valnøtter og vanilje


Happy Valentines!

God morsdag!

Deilig helg!

 

 

Trippel grunn til å lage seg deilige Brownies med valnøtter og vanilje! 

Den gode vaniljesmaken kommer av ekte vanilje i deigen og at browniesene drysses med vaniljesukker før servering. Dette blir fantastisk sammen med den mørke sjokoladen og valnøttene.

 

 

Oppskriften er til liten langpanne.

 

Ingredienser:

200 g kokesjokolade
200 g smør
4 dl sukker
4 egg
1 vaniljestang
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
150 g valnøtter

Pynt:
1 ss vaniljesukker

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Del sjokoladen i biter og ha sjokoladebitene i kjelen med smøret. La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn.

Rør sammen egg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis). Skrap ut frøene fra vaniljestangen og tilsett i eggeblandingen. Bland deretter i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.

Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn. Ha til slutt i grovt hakkede valnøtter.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 30 minutter (kaken skal bare såvidt være gjennomstekt).

Avkjøl kaken helt i formen, og den må gjerne stå i kjøleskapet over natten.

Løft kaken ut av formen ved å a tak i bakepapiret og del opp kaken i firkanter.

 

 

 

Browniesene er også veldig gode uten vaniljesukkeret på toppen!

 

 

 

Men jeg sikter her vaniljesukker over kakestykkene før servering.

 

 

Tips:

Det er viktig å ikke oversteke kaken for at den skal beholde sin bløte konsistens. Kaken blir fastere av å stå i kjøleskapet over natten.

Mange synes kanskje at det virker rart å sikte vaniljesukker på kakestykkene, men sannheten er at vaniljesukker ikke er så veldig mye sterkere enn vanlig melis. Det passer best med vanlig vaniljesukker som er "melisaktig" i konsistensen og ikke ekte vaniljesukker til å drysse over kaken. Det går også veldig fint å drysse vanlig melis over kakene.

Oppskriften er for liten langpanne. Har du bare stor langpanne, kan du bare doble oppskriften.

Brownies holder seg svært godt i en kakeboks i kjøleskapet. Kaken egner seg også veldig godt til frysing. Gi kakestykkene et nytt dryss vaniljesukker før servering, så ser de fine og som nylagde ut!  Smile 

 

Ha en herlig søndag!  Heart 

 

 


 

Brownies med valnøtter og vanilje
Ingredienser

200 g kokesjokolade
200 g smør
4 dl sukker
4 egg
1 vaniljestang
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
150 g valnøtter

Pynt:
1 ss vaniljesukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Del sjokoladen i biter og ha sjokoladebitene i kjelen med smøret. La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn.

Rør sammen egg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis). Skrap ut frøene fra vaniljestangen og tilsett i eggeblandingen. Bland deretter i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.

Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn. Ha til slutt i grovt hakkede valnøtter.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 30 minutter (kaken skal bare såvidt være gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen, og den må gjerne stå i kjøleskapet over natten.

Løft kaken ut av formen ved å a tak i bakepapiret og del opp kaken i firkanter.

Sikt vaniljesukker over kakestykkene før servering.

Tips

Det er viktig å ikke oversteke kaken for at den skal beholde sin bløte konsistens. Kaken blir fastere av å stå i kjøleskapet over natten.

Mange synes kanskje at det virker rart å sikte vaniljesukker på kakestykkene, men sannheten er at vaniljesukker ikke er så veldig mye sterkere enn vanlig melis. Det passer best med vanlig vaniljesukker som er "melisaktig" i konsistensen og ikke ekte vaniljesukker til å drysse over kaken. Det går også veldig fint å drysse vanlig melis over kakene.

Oppskriften er for liten langpanne. Har du bare stor langpanne, kan du bare doble oppskriften.

Brownies holder seg svært godt i en kakeboks i kjøleskapet. Kaken egner seg også veldig godt til frysing. Gi kakestykkene et nytt dryss vaniljesukker før servering, så ser de fine og som nylagde ut! 

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift