Coconut Ice

Hei!  Smile  

God 2. advent til dere alle! Heart  Gøy å se at så mange bruker oppskriftene på Det søte liv nå i adventstiden!

I dag vil jeg gi dere oppskriften på kokosgodteriet "Coconut Ice", som er supert å lage til jul.

 

 

Coconut Ice er tradisjonelt godteri som opprinnelig stammer fra Storbritannia, men som også er mye laget i Australia.

Coconut Ice er lekre, små terninger som kjennetegnes av et hvitt og et rosa lag.

Godteriet smaker søtt av kokos og lages med kun 5 ingredienser.

 

 

Dette er deilig hjemmelaget konfekt, som er ypperlig egnet til å gi bort som spiselig gave!

 

 

Ingredienser:

♥ 300 g melis
♥ 0,25 ts kremortartari (kan sløyfes, se tips)
♥ 300 g kokos
♥ 400 g søtet, kondensert melk (1 boks, se tips)
♥ 2 dråper konsentrert, rosa konditorfarge (se tips)


Fremgangsmåte:

Bland melis og kremortartari i en bolle. Tilsett kokos og rør godt så kokosen blander seg jevnt med melisen. Hell søtet, kondensert melk i bollen med det tørre. Bland det hele godt sammen.

Del kokosblandingen i to like store deler. Bland litt konsentrert, rosa konditorfarge i den ene delen, slik at kokosblandingen blir lyserosa.

Kle en kvadratisk form (20 x 20 cm) med bakepapir. Ha den hvite kokosblandingen i formen og press den jevnt utover i formen. Jeg bruker baksiden av en teskje til å glatte ut overflaten slik at den blir helt jevn.

Fordel den rosa kokosblandingen over den hvite. Bruk igjen baksiden av en teskje til å glatte til overflaten. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer (og gjerne over natten), slik at kokosblandingen blir fast. 

 

 

Løft den stivnede kokosblandingen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.

 

 

Skjær opp i små firkanter.

 

 

Det fine med å renskjære kantene er de kan gå til kokken uten at noen merker det ...  Wink   

 

 

Smaker som "innmaten" i Bounty.  Yum  

 

 

Lekker kokoskonfekt! 

 

 

Så fint med fargene hvitt og rosa.  Heart  

 

 

Coconut Ice er godt å kose seg med sammen med en kopp varm sjokolade. 

 


 

Tips:

♥ Kremortartari («Cream of tartar») fås kjøpt på apoteket. Det bidrar til at godteriet holder litt bedre sammen, men det er så små mengder i oppskriften at det går helt fint å sløyfe dette. 

 

 

♥ Konsentrert konditorfarge fås kjøpt i kjøkkenutstyrbutikker og nettbutikker som selger kakeutstyr. 

 

 

♥ Søtet, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks (tykk i konsistensen og lysegul i fargen). 

♥ Coconut Ice har lang holdbarhet. Oppbevar godteriet i en boks i kjøleskapet.

 

 

ENJOY! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Coconut Ice
Ingredienser

♥ 300 g melis
♥ 0,25 ts kremortartari (kan sløyfes, se tips)
♥ 300 g kokos
♥ 400 g søtet, kondensert melk (1 boks, se tips)
♥ 2 dråper konsentrert, rosa konditorfarge (se tips)

Fremgangsmåte

Bland melis og kremortartari i en bolle. Tilsett kokos og rør godt så kokosen blander seg jevnt med melisen. Hell søtet, kondensert melk i bollen med det tørre. Bland det hele godt sammen.

Del kokosblandingen i to like store deler. Bland litt konsentrert, rosa konditorfarge i den ene delen, slik at kokosblandingen blir lyserosa.

Kle en kvadratisk form (20 x 20 cm) med bakepapir. Ha den hvite kokosblandingen i formen og press den jevnt utover i formen. Jeg bruker baksiden av en teskje til å glatte ut overflaten slik at den blir helt jevn.

Fordel den rosa kokosblandingen over den hvite. Bruk igjen baksiden av en teskje til å glatte til overflaten. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer (og gjerne over natten), slik at kokosblandingen blir fast. 

Løft den stivnede kokosblandingen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær opp i små firkanter. Oppbevar godteriet i en boks i kjøleskapet.

Tips

♥ Kremortartari («Cream of tartar») fås kjøpt på apoteket. Det bidrar til at godteriet holder litt bedre sammen, men det er så små mengder i oppskriften at det går helt fint å sløyfe dette. 

♥ Konsentrert konditorfarge fås kjøpt i kjøkkenutstyrbutikker og nettbutikker som selger kakeutstyr. 

♥ Søtet, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks (tykk i konsistensen og lysegul i fargen). 

♥ Coconut Ice har lang holdbarhet.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift