Brukere online: 1716
Brukere i dag: 10330
Brukere siste 7 dager: 195550
Sukkerbrødsbunn:
4 store egg
180 g sukker
100 g potetmel
60 g hvetemel
1 ts bakepulver
Vaniljesmørkrem:
2 eggeplommer
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts potetmel
2,5 dl kremfløte
200 g melis
200 g smør
Pynt:
150 g mandelflarn
1 ss smør
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt potetmel, hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Mens kaken steker lager du vaniljesmørkremen: Visp sammen eggeplommer, sukker, vaniljesukker, potetmel og kremfløte i en kjele med en stålvisp. Varm opp blandingen under stadig omrøring, til du får en tykk krem. Avkjøl kremen i romtemperatur til den er kald (se tips). Pisk melis og romtemperert smør til luftig smørkrem. Tilsett den romtempererte vaniljekremen i klatter under omrøring (se tips). Rør til smørkremen og vaniljekremen har blandet seg godt sammen til en jevn vaniljesmørkrem. Oppbevar kremen i romtemperatur frem til du skal fylle kaken, slik at den holder seg myk (virker kremen derimot litt for myk, kan du ha den en kort stund i kjøleskapet så den stivner litt i konsistensen).
Rist mandelflarn gyldne med smør i en stekepanne. Avkjøl mandlene til de er helt kalde (se tips).
Del kakebunnen i tre bunner. Fyll mellom bunnene med et tynt lag av vaniljesmørkremen. Ha resten av kremen rundt hele kaken. Press mandelflarn inn i kremen rundt hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet frem til servering.
Det er viktig at både vaniljekremen og smørkremen har samme romtemperatur når du begynner å blande dem sammen, ellers vil kremen kunne skille seg.
Det er også viktig at mandlene er helt kalde før du klemmer dem fast i vaniljesmørkremen, ellers vil smøret i kremen smelte og kremen bli rennende.
Kaken er holdbar et par dager i kjøleskapet. Den kan fryses.
Skriv ny kommentar