Crunchies

Moren min lagde ofte Crunchies til meg og søskene mine da vi var små.

Crunchies er kjempegode og sprø, karamelliserte havrekaker som lages etter en gammel, engelsk oppskrift. I tillegg til havre inneholder kakene blant annet kokos, honning og mandelekstrakt. Kakene har utrolig god smak, er elsket av barn og er veldig enkle å lage.

Oppskriften gir en full stekeplate, dvs. ca. 35 kaker. 

Crunchies
Ingredienser

230 g smør
2 ss honning
1 ts natron
4 dl havregryn
2 dl kokos
2 dl sukker
10 dråper mandelessens
2 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smør og honning i en tykkbunnet kjele. Rør inn resten av ingrediensene med en tresleiv. La massen stå og svelle i kjelen på svak varme i 15 min.

Fordel massen jevnt utover (se tips) i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek midt i ovnen ved 180°C i 15 minutter.

Skjær opp i firkanter mens kaken er nokså varm. Avkjøl helt i formen før kakene tas fra hverandre.

Oppbevar Crunchies i en tettsluttet kakeboks.

Tips

Når man skal fordele havremassen utover i langpannen, kan det være lurt å bruke baksiden av en spiseskje. Gni forsiktig massen utover, til du får et tynt, glatt og jevnt lag.

Det er svært viktig at kaken skjæres opp i firkanter mens den er nokså varm, fordi kaken stivner ved avkjøling. Like viktig er det at kaken etter oppdelingen får stå og bli helt kald i formen, før du forsiktig brekker firkantene fra hverandre. Ellers går kakene i stykker.

Crunchies er holdbare lenge hvis du oppbevarer dem i en tettsluttet kakeboks. Se også oppskrift på Crackerjacks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift