Brukere online: 2151
Brukere i dag: 9305
Brukere siste 7 dager: 197291
Moren min lagde ofte Crunchies til meg og søskene mine da vi var små.
Crunchies er kjempegode og sprø, karamelliserte havrekaker som lages etter en gammel, engelsk oppskrift. I tillegg til havre inneholder kakene blant annet kokos, honning og mandelekstrakt. Kakene har utrolig god smak, er elsket av barn og er veldig enkle å lage.
Oppskriften gir en full stekeplate, dvs. ca. 35 kaker.
230 g smør
2 ss honning
1 ts natron
4 dl havregryn
2 dl kokos
2 dl sukker
10 dråper mandelessens
2 dl hvetemel
Smelt smør og honning i en tykkbunnet kjele. Rør inn resten av ingrediensene med en tresleiv. La massen stå og svelle i kjelen på svak varme i 15 min.
Fordel massen jevnt utover (se tips) i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek midt i ovnen ved 180°C i 15 minutter.
Skjær opp i firkanter mens kaken er nokså varm. Avkjøl helt i formen før kakene tas fra hverandre.
Oppbevar Crunchies i en tettsluttet kakeboks.
Når man skal fordele havremassen utover i langpannen, kan det være lurt å bruke baksiden av en spiseskje. Gni forsiktig massen utover, til du får et tynt, glatt og jevnt lag.
Det er svært viktig at kaken skjæres opp i firkanter mens den er nokså varm, fordi kaken stivner ved avkjøling. Like viktig er det at kaken etter oppdelingen får stå og bli helt kald i formen, før du forsiktig brekker firkantene fra hverandre. Ellers går kakene i stykker.
Crunchies er holdbare lenge hvis du oppbevarer dem i en tettsluttet kakeboks. Se også oppskrift på Crackerjacks.
Skriv ny kommentar