Daddelkake fra Marokko

Et land jeg ikke har vært i, men som jeg virkelig gleder meg til å besøke en gang, er Marokko, og da særlig byen Casablanca (som betyr "det hvite huset").

Her er en kjempegod og myk Daddelkake fra Marokko, som er lett å lage. Mandler og kanel passer nydelig sammen med smaken av dadlene.

Daddelkake fra Marokko
Ingredienser

2 store egg
200 g sukker
100 g smør
2 dl kefir
1,5 ts bakepulver
0,5 ts natron
300 g hvetemel
150 g myke dadler

Topping:
100 g smør
100 g sukker
100 g mandler
1 ts kanel

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker. Smelt smøret og ha i sammen med kefir. Hakk dadlene i mindre biter og bland med 2 ss av melet (dette forhindrer at daddelbitene synker til bunns i kaken under stekingen). Bland resten av melet med bakepulver og natron. Ha dette i deigen og rør den klumpfri. Vend til slutt i de melete daddelbitene.

Ha deigen i en rund form, 26 cm i diameter, med bakepapir i bunnen.

Smelt smøret til toppingen og bland med sukker, hakkede mandler og kanel. Fordel dette over deigen i formen med en teskje.

Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i ca 30 min, eller til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen før den forsiktig flyttes over på et fat.

Tips

Bruk helst store, myke dadler i denne kaken. Har du dadler som har blitt harde, går det an å bløte dem opp ved å la dem ligge en liten stund i kokende vann. Tørk dem i så fall godt med kjøkkenpapir før de hakkes og has i deigen.

Daddelkaken holder seg myk om den pakkes inn i plast. Den er også kjempefin å fryse.

- -

Ilsa: Play it once, Sam, for old times' sake.
Sam: I don't know what you mean, Miss Ilsa.
Ilsa: [whispered] Play it, Sam. Play As Time Goes By.
Sam: Why, I can't remember it, Miss Ilsa. I'm a little rusty on it.
Ilsa: I'll hum it for you. [Ilsa hums two bars. Sam starts to play] Sing it, Sam.
Sam: [singing]
"You must remember this
A kiss is just a kiss
A sigh is just a sigh
The fundamental things apply
As time goes by...."

(Fra den romantiske filmklassikeren "Casablanca" fra 1942 med Humphrey Bogart og Ingrid Bergman.)

Kakekategori
Sesong
Stikkord

2 kommentarer

Jeg hadde denne oppskriften for mange år siden, men mistet den en gang vi flyttet, så nå ble jeg glad. Denne kaken blir en suksess hver gang! Folk som ikke liker eplekake, elsker denne kaken som er nokså lik, bare med dadler i stedet. Få tak i ferske dadler, så blir det kos!

Denne daddelkaken skal jeg prøve. Hvis du skal til Marokko, bør du dra et annet sted enn Casablanca 😊. Det landet har så mye å by på. Og husk å kjøpe med deg krydder hjem. Særlig safran. I Talouine, som er en by i safrandistriktet, får du kjøpt ekte safran til rundt 25 kr for ett gram 🤗

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift