Dobbel sjokolademoussekake

 

Med "Dobbel sjokolademoussekake" ønsker jeg 2014 velkommen!

Let it be awesomeSmile


GODT NYTT ÅR til dere alle! Heart

 

 

Til den store nyttårsfesten kan jeg anbefale deg å lage en "Dobbel sjokolademoussekake"

Kaken består av deilig sjokoladebunn som dekkes med et lag lys melkesjokolademousse og så et lag mørk sjokolademousse.

 

 

Dobbel sjokolademousselykke!

 

 

Attpåtil er kaken lett å lage Wink

Men det er det ingen som skulle tro fordi den ser så kul ut!  Cool

 

 

Her kommer oppskriften:
 

Ingredienser:

Kakebunn:
500 g ferdig kransekakemasse (se tips)
4 egg
2 ss kakao

Sjokolademousse (lys):
300 g melkesjokolade
2 ss kremfløte
1 egg
2 ss sukker
3 dl kremfløte

Sjokolademousse (mørk):
200 g kokesjokolade
2 ss kremfløte
1 egg
2 ss sukker
3 dl kremfløte

Pynt:
mørke marsipanroser eller annen sjokoladepynt
melisdryss



Fremgangsmåte:

Kakebunn:
Del opp kransekakemassen i små biter og ha i en food processor sammen med eggene og kakao. Kjør alt sammen på full hastighet til deigen er luftig. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og legg kakebunnen tilbake i den rene kakeformen. 

Sjokolademousse (lys):
Pisk egget og sukkeret luftig.

Smelt melkesjokoladen over vannbad sammen med fløten.

Rør den smeltede sjokoladen jevn og bland inn i eggedosisen med en slikkepott. Pisk kremfløten stiv og ha i. Bland moussen godt.

Hell moussen over bunnen i formen og sett kaken i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) til moussen har stivnet.

Sjokolademousse (mørk):
Gjenta prosessen med den mørke sjokolademoussen: Pisk egget og sukkeret luftig.

Smelt kokesjokoladen over vannbad sammen med 2 ss kremfløte.

Rør den smeltede sjokoladen jevn og bland inn i eggedosisen med en slikkepott. Pisk kremfløten stiv og ha i. Bland moussen godt.

Hell den mørke sjokolademoussen over den lyse sjokolademoussen i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) til også den mørke moussen har stivnet.

Pynting:
Skjær forsiktig langs kanten av kaken med en kniv. Fjern kakeringen og flytt kaken forsiktig over på et kakefat ved hjelp av en stor stekespade.

Pynt kaken med et melisdryss og mørke marsipanroser eller annen sjokoladepynt.

 

 

Tips:

♥ Ferdig kransekakemasse fås kjøpt i de fleste norske matvarebutikkene. Se etter grønn rull fra Odense.

♥ Det er lurt å sette kakebunnen tilbake i formen før du har i sjokolademoussen. Alternativt kan du sette den ferdigstekte kakebunnen på et fat og feste kakeringen rundt kaken (du slipper da å flytte kaken over på fat etterpå), men da må du være nøye på at kakeringen fester helt tett rundt kaken, ellers kommer sjokolademoussen til å renne utover fatet før den har stivnet. Jeg foretrekker å ha kaken i formen for å unngå dette og synes det går greit å flytte den ferdige kaken over på et fat når jeg bruker en stor, bred stekespade.

♥ Jeg har her pyntet kaken med mørke marsipanroser (fra Dr Oetker), som fås kjøpt i enkelte store matvarebutikker (f. eks. hos Meny). Det går selvsagt fint å pynte med annen sjokoladepynt også!

♥ Det går fint å lage kaken over et par dager, for eksempel kakebunn og lys sjokolademousse den ene dagen, mørk sjokolademousse den andre dagen og servere den tredje dagen. Bare pass på å kjøpe kremfløte med lang nok holdbarhet. La kaken stå kjølig helt frem til servering.

♥ Se også "Sjokolademoussekake", "Sjokolademoussekake med bær", "After Eight sjokolademoussekake", "Mokka sjokolademoussekake", "Himmelsk sjokolademoussekake" og "Luksus sjokolademoussekake med konjakk" her på Det søte liv.

 

Da gjenstår det bare for meg å takke for det gamle og ønske dere alle et fantastisk nytt år!

 

Gâteau Mousse au chocolate - c'est magnifique!

 

Selv reiser jeg til Paris i kveld og skal feire nyttårsaften der  Smile

Håper du også får en fin kveld uansett hvordan du måtte velge å markere den, og at det kommende året blir et flott og opplevelsesrikt år for deg!

 

FØLG MED PÅ DET SØTE LIV I 2014 - Jeg har mange planer for det kommende året!  Wink

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

Til deg fra meg:
 

Le prix d'Amour, c'est seulement Amour, ...

Il faut aimer si l'on veut être aimé.

 

The price of love is only love, ....

One must love if one desires to be loved.

 

(Honoré d'Urfé)

 

♥ ♥ ♥ ♥

Dobbel sjokolademoussekake
Ingredienser

Kakebunn:
500 g ferdig kransekakemasse (se tips)
4 egg
2 ss kakao

Sjokolademousse (lys):
300 g melkesjokolade
2 ss kremfløte
1 egg
2 ss sukker
3 dl kremfløte

Sjokolademousse (mørk):
250 g kokesjokolade
2 ss kremfløte
1 egg
2 ss sukker
3 dl kremfløte

Pynt:
mørke marsipanroser eller annen sjokoladepynt
melisdryss

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Del opp kransekakemassen i små biter og ha i en food processor sammen med eggene og kakao. Kjør alt sammen på full hastighet til deigen er luftig. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og legg kakebunnen tilbake i den rene kakeformen. 

Sjokolademousse (lys):
Pisk egget og sukkeret luftig. Smelt melkesjokoladen over vannbad sammen med fløten. Rør den smeltede sjokoladen jevn og bland inn i eggedosisen med en slikkepott. Pisk kremfløten stiv og ha i. Bland moussen godt.

Hell moussen over bunnen i formen og sett kaken i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) til moussen har stivnet.

Sjokolademousse (mørk):
Gjenta prosessen med den mørke sjokolademoussen: Pisk egget og sukkeret luftig. Smelt kokesjokoladen over vannbad sammen med 2 ss fløte. Rør den smeltede sjokoladen jevn og bland inn i eggedosisen med en slikkepott. Pisk kremfløten stiv og ha i. Bland moussen godt.

Hell den mørke sjokolademoussen over den lyse sjokolademoussen i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) til også den mørke moussen har stivnet.

Pynting:
Skjær forsiktig langs kanten av kaken med en kniv. Fjern kakeringen og flytt kaken forsiktig over på et kakefat ved hjelp av en stor stekespade.

Pynt kaken med et melisdryss og mørke marsipanroser eller annen sjokoladepynt.

Tips

♥ Ferdig kransekakemasse fås kjøpt i de fleste norske matvarebutikkene. Se etter grønn rull fra Odense.

♥ Det er lurt å sette kakebunnen tilbake i formen før du har i sjokolademoussen. Alternativt kan du sette den ferdigstekte kakebunnen på et fat og feste kakeringen rundt kaken (du slipper da å flytte kaken over på fat etterpå), men da må du være nøye på at kakeringen fester helt tett rundt kaken, ellers kommer sjokolademoussen til å renne utover fatet før den har stivnet. Jeg foretrekker å ha kaken i formen for å unngå dette og synes det går greit å flytte den ferdige kaken over på et fat når jeg bruker en stor, bred stekespade.

♥ Jeg har her pyntet kaken med mørke marsipanroser (fra Dr Oetker), som fås kjøpt i enkelte store matvarebutikker (f. eks. hos Meny). Det går selvsagt fint å pynte med annen sjokoladepynt også!

♥ Det går fint å lage kaken over et par dager, for eksempel kakebunn og lys sjokolademousse den ene dagen, mørk sjokolademousse den andre dagen og servere den tredje dagen. Bare pass på å kjøpe kremfløte med lang nok holdbarhet. La kaken stå kjølig helt frem til servering.

27 kommentarer

Hei hva mener du med og bland sjokoladen sammen med fløten. Derretter skal enn piske krem fløten stiv. Og så er det 2 ss mindre fløde i mørk mouse

Jeg smelter den lyse melkesjokoladen sammen med 2 ss kremfløte. Så pisker jeg resten av kremfløten (3 dl) til krem og vender inn i moussen. I den mørke moussen smelter jeg kokesjokolade uten kremfløte, for det gir litt mørkere og kraftigere sjokoladesmak på moussen.

Hei Åsmund! Jeg lagde kaka her nå i kveld og valgte å smelte sjokoladen for seg og piske kremen for seg og så blande det sammen. Funket greit det,

Man kan jo ikkje smelte sjokolade ilag med fløten
For det som skjedde nå med meg er at alt stivna i vannbadet!:/

Jo, det skal gå fint å smelte sjokolade sammen med fløte. Hvis sjokoladen stivnet, har det kanskje kommet damp i sjokoladen, for da korner den seg. Hvis du synes det er lettere å smelte ren sjokolade, går det også helt fint å gjøre. Forskjellen blir ikke så stor.

Hei :) Denne var kjempegod, og slo godt an hos gjestene mine på nyttårsaften :) Hadde samme problem som Evi med at sjokolade og fløte-blandingen stivna så snart jeg tok den bort fra vannbadet, men den myknet når jeg blanda i den piskede kremen. Eneste "problemet" var at det ble sjokoladebiter i den mørke moussen fordi sjokoladen ikke var helt smeltet. Men det var bare godt med litt crunch i moussen :) Tror det er bedre å gjøre som May, og smelte sjokoladen uten å ha i 2 ss fløte.

Gjør det som du synes er lettest å få til, Elise. Det er ikke meningen at sjokoladen skal stivne når du tar den bort fra vannbadet. Tvert imot gjør fløten at sjokoladen blir litt mer tyntflytende, slik at det skal mer til for at den stivner enn hvis du hadde smeltet sjokoladen ren. Men som jeg har svart de andre, er det ikke så stor forskjell, så gjør det du foretrekker. Glad at kaken slo så godt an hos gjestene dine :-)

Beklager sent svar, Beathe. Ja, det burde gå hvis du oppbevarer kaken kjølig nok, men det er litt på grensen. Jeg vill nok heller lagd kaken slik at den er ferdig senest på en fredag for å servere på søndag.

Hei, jeg lurer på hva slags kokesjokolade skal det brukes i den mørke sjokolademoussen? Er det mørk kokesjokolade, eller vanlig kokesjokolade?

2 ss kremfløten for å tynne ut sjokoladen med (bruk helt varm fløte her, så er du sikker på at sjokoladen ikke klumper seg).

3 dl kremfløten brukes kald og piskes til krem. Bland den smeltede sjokoladen i kremen.

Dette ble en dyr kake! Har prøvd å smelte sjokolade med 2 ss fløte ved 4. forsøk nå. Blir til en fast sjokoladeklump hver gang. Ved siste forsøk smeltet jeg sjokoladen først, som gikk helt fint, inntil jeg tilsatte 2 ss fløte. Da klumpet den seg igjen. Denne oppskrifen MÅ endres til å smelte sjokoladen UTEN fløte.

Jeg ser at mange har problemer med dette. Og som du sier, det går helt fint å smelte sjokoladen for seg og blande den i den piskede kremfløten.

Jeg foretrekker å blande 2 ss kremfløte i den smeltede sjokoladen. Grunnen til at det går fint når jeg gjør det, tror jeg først og fremst har med temperaturen på fløten å gjøre. Jeg bruker ikke kjøleskapskald fløte, men romtemperert - nesten litt varm fløte - og da klumper den seg ikke. Tvert i mot blir den tynnet ut slik at den er lettere å blande med pisket kremfløte.

Jeg endrer ikke oppskriften, men de som leser alle disse kommentarene kan selv få velge fremgangsmåten de er mest komfortable med å bruke.

Jeg har prøvd meg på en av de sjokolademousse kakene dine, og jeg må helt ærlig si at bunnen smakte helt forferdelig!! i tilegg er kransekakemasse ganske dyrt å kjøpe! Har du en oppskrift som ikke har den grusomme kransekakemassen i seg? moussen ble kjempe god, men ellers nei, blir ikke laget om igjen.

Jeg har sett denne kommentaren fra deg tidligere, Maria. Hvis du ikke liker smaken på kransekakemasse, bør du ikke bake med kransekakemasse. Enkelt og greit. Du må respektere at smaken er forskjellig og mange (blant annet jeg) liker smaken på kransekakemasse.

Det er mange andre kakebunner her på Det søte liv som ikke inneholder kransekakemasse, så jeg anbefaler deg da heller å teste ut en av disse. Du kan dekke både vanlig mandelbunn, hvit sjokoladebunn, browniebunn osv med sjokolademousse.

Jeg prøver å mikse to av dine sjokolademoussekaker. Jeg bruker bunn på himmelsk sjokolademoussekaka (tror det var den ;)) også den lyse moussekremen fra denne oppskrifta. Har bare laga bunnen enda så er veldig spent. Men innbiller meg at det blir veldig godt. Grunnen er at jeg ikke liker kransekakemasse. Og denne bunnen jeg lager er jo bare stekt sjokolademousse. (NAM) Kjempe spent! Har aldri laga sjokolademoussekake før, men spennans med noe nytt. :)
Jeg bruker sida og boka di ofte!!

Hei, Jeg har bakt denne kaken 2 ganger til nå men hver gang lagde jeg med mørk sjokolademousse. Den er herlig og fikk veldig gode tilbakemeldinger. Takk for en god oppskrift.
Men jeg lurer på en liten spørsmål, for den lys sjokolademoussen skal brukes vanlig melkesjokolade? hvilken merke og hva slags melkesjokolade skal brukes?

Denne kaken har jeg laget et par ganger å den er like populær hver gang! :) Mektig og fantastisk god på smak!

Hei!
For den mørke sjokolademoussen, skal det være 200g sjokolade, eller 250g?

Hei! denne ser magisk ut - vil lage den til navnefesten til mine døtre men lurer på to ting: 1: Tåler toppen noe særlig med pynt? jeg ser du har brukt marsipanroser - ville den tålt mer vekt enn det tror du? tenker ikke noe veldig stort men greit å vite om jeg må begrense meg :) og spørsmål 2: Hvor lang tid i forveien kan denne lages og stå kaldt? kan den lages dagen før? På forhånd takk for svar :)

Det er ikke gelatin i kaka, holder den seg godt likevel? Har tenkt å bruke den som bryllupskake, bør jeg tilsette et par plater gelatin for at pynten skal holde seg oppå?
Håper på raskt svar.

Fantastisk god kake! Fikk masse skryt for denne. Fungerte bra med romtemperert fløte i sjokoladen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift