Brukere online: 172
Brukere i dag: 1136
Brukere siste 7 dager: 200571
Donuts (eller Doughnuts) er Amerikas svar på norske smultringer, og finnes i massevis av forskjellige varianter både når det gjelder fyll, glasurer og strøssel.
Det fine med varianten som kalles «Baked Donuts» er at kakene stekes i ovnen i stedet for i olje, hvilket gjør kakene langt sunnere og mindre fettholdige. For å lage denne typen bakte Donuts må du ha en form som heter «Donut Pan», som er beregnet på nettopp dette. Du får kjøpt en slik form i mange velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger bakeutstyr.
Bakte Donuts kan lages i alle slags smaker. Denne oppskriften er min favoritt, og gir myke Donuts med nydelig kanelsmak.
Oppskriften gir 14 stk.
Ingredienser:
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 egg
♥ 2,5 dl melk
♥ 40 g smør, smeltet
Pynt:
♥ 125 g smør, smeltet
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss kanel
Fremgangsmåte:
Bland mel, sukker, bakepulver og kanel i en bakebolle.
I annen bolle blandes egget med melk og smeltet smør.
Ha det våte i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen (det er viktig at du ikke rører mer enn det som akkurat er nødvendig for å få deigen blandet).
Finn frem en Doughnut Pan (se tips) og spray den lett med formfett. Fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle (se tips).
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter, til kakene er gjennomstekte.
Smelt smøret og ha i en suppeskål eller lignende. Bland sukker og kanel i en annen skål.
Løsne de ferdigstekte kakene fra formen mens de fortsatt er varme, og dypp den ene siden på hver av kakene først i smeltet smør og deretter i kanelsukkeret.
La donutsene avkjøles før servering, men spis dem gjerne mens de fortsatt er lunkne.
Å, det lukter skikkelig godt av disse når de er nystekte!
Tips:
♥ En Donut Pan fås kjøpt i ulike kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker. Et brett er beregnet til 12 stk.
Mmmmm, myke og gode kaker...
♥ Det er viktig at du ikke fyller formene for fulle, for da renner deigen over og hullet i midten vokser sammen. Du kan fylle formene enten ved hjelp av to skjeer, eller så kan du ha deigen i en liten pose og så klippe et stor hull i den ene enden så du kan sprøyte deigen i formene. Da har du bedre kontroll på mengden og deigen blir jevnere fordelt.
♥ Kakene smaker aller best samme dag, men kan oppbevares i et par dager godt innpakket i plast så de holder seg myke. De kan også fryses, men bør da varmes opp litt før servering så de smaker som nylagede.
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 egg
♥ 2,5 dl melk
♥ 40 g smør, smeltet
Pynt:
♥ 125 g smør, smeltet
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss kanel
Bland mel, sukker, bakepulver og kanel i en bakebolle.
I annen bolle blandes egget med melk og smeltet smør.
Ha det våte i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen (det er viktig at du ikke rører mer enn det som akkurat er nødvendig for å få deigen blandet).
Finn frem en Doughnut Pan (se tips) og spray den lett med formfett. Fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle (se tips).
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter, til kakene er gjennomstekte.
Smelt smøret og ha i en suppeskål eller lignende. Bland sukker og kanel i en annen skål.
Løsne de ferdigstekte kakene fra formen mens de fortsatt er varme, og dypp den ene siden på hver av kakene først i smeltet smør og deretter i kanelsukkeret.
La donutsene avkjøles før servering, men spis dem gjerne mens de fortsatt er lunkne.
♥ En Donut Pan fås kjøpt i ulike kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker.
♥ Det er viktig at du ikke fyller formene for fulle, for da renner deigen over og hullet i midten vokser sammen. Du kan fylle formene enten ved hjelp av to skjeer, eller så kan du ha deigen i en liten pose og så klippe et stor hull i den ene enden så du kan sprøyte deigen i formene. Da har du bedre kontroll på mengden og deigen blir jevnere fordelt.
♥ Kakene smaker aller best samme dag, men kan oppbevares i et par dager godt innpakket i plast så de holder seg myke. De kan også fryses, men bør da varmes opp litt før servering så de smaker som nylagede.
Skriv ny kommentar