Eggelikøriskake

Eggelikøriskake
Ingredienser

1 tynn sukkerbrødsbunn (se tips)

Iskrem:
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl kremfløte
0,5 dl eggelikør

Pynt:
0,5 dl eggelikør
(litt sjokoladesaus)

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk kremfløten til krem. Bland kremen i eggedosisen. Rør godt med stålvisp, så isblandingen blir jevn og klumpfri. Vend i eggelikøren.

Skjær til sukkerbrødsbunnen så den passer i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter). Hell over iskremblandingen og jevn til overflaten. Ringle over eggelikør til pynt (og eventuelt litt sjokoladesaus).

Sett kaken i fryseren i 4 timer (eller over natten). Ta kaken ut av formen og over på et lite kakefat ca 20 min før servering.

Tips

Det enkleste er å kjøpe en ferdig oppdelt sukkerbrødsbunn i butikken, og så bare bruke 1 av kakebunnene til iskaken. De resterede 2 sukkerbrødsbunnene kan du fryse til en senere gang du vil lage en iskake, eller du kan lage "Punsjeboller" (se flere oppskrifter på detsoteliv.no).

I stedet for sukkerbrødsbunn, kan du bruke ferdigkjøpt marengsbunn (liten marengsbunn fås blant annet kjøpt på ICA Maxi).

Se også oppskrift på "Iskake med bjørnebær og eggelikør".

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift