Brukere online: 2197
Brukere i dag: 29763
Brukere siste 7 dager: 196080
Dovenskap er et verdifullt talent når det brukes riktig.
(Finsk ordtak)
He-he, ja hvorfor streve når man kan gjøre det enkelt? 😅
Her er en nydelig sjokoladesommerkake med krem og jordbær som er superlett å lage og som smaker nydelig!!
Kakebunn:
3 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
110 g smør
Pynt:
2 dl kremfløte
2 ss melis
ca 1 kurv jordbær
Smelt smøret og avkjøl. Visp raskt sammen egg og sukker (ikke pisk eggedosis!). Bland i smøret og det tørre og rør til en jevn deig. Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 25 - 30 min. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Pisk krem av kremfløte og melis og fordel oppå den kalde kaken. Del rensede jordbær opp i skiver og stikk ned i kremen.
Kakedeigen er raskt å røre sammen ved hjelp av en stålvisp.
For den deilige smakskombinasjonen sjokoladekake, jordbær og krem, se også "Sjokoladerull med jordbær og krem".
3 kommentarer
Hei!
Hei!
Kaken ser veldig god ut, men jeg har tenkt å lage den til et selskap med 13 gjester. Kan man doble oppskriften og bruke en større form?
Skal det ikke være bakepulver
Skal det ikke være bakepulver i denne? Røren står klar til å gå unn i ovnen nå. Tror jeg hiver oppi litt bakepulver for sikkerhetsskyld.
Hvordan ble kaka med…
Hvordan ble kaka med bakepulver?
Skriv ny kommentar