Brukere online: 1912
Brukere i dag: 17638
Brukere siste 7 dager: 195884
Epleboller er enkle å lage og veldig populære!
Bollene består av hvetedeig som er smaksatt med kanel og fylt med søtet eplemos med biter. På toppen er bollene glasert med melisglasur og pyntet med mandelflak.
Oppskriften gir 20 stk.
50 g gjær
150 g smør
5 dl melk
1,5 dl sukker
0,5 ts kanel
0,5 ts hornsalt
15 dl hvetemel
Fyll:
ca 150 g eplemos med biter
Pynt:
3 dl melis
2 ss vann
mandelflarn
Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker, kanel og hornsalt. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 40 min.
Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Del deigen i 24 emner. Trill hvert emne til boller. Klem disse flate mellom hendene. Legg på en klatt med eplemos (se tips) og brett deigen forsiktig rundt eplemosen. Trill på nytt mellom hendene (forsiktig, så ikke eplemosen tyter ut), til du får jevne, sprekkfrie boller (se tips).
Sett bollene på stekeplater dekket med bakepapir (12 stk fordelt på to stekeplater). La bollene heve seg luftige, ca 40 min. Stek bollene på midterste rille i ovnen ved 225°C i 10 min. Avkjøl.
Rør sammen melisglasur. Smør litt glasur på de kalde bollene og dryss over noen mandelflarn.
Bruk gjerne ferdigkjøpt eplemos med biter som fyll. Ikke ha for mye eplemos i bollene, da blir det bare sølete.
Pass på slik at du får jevne, sprekkfrie boller, ellers risikerer du at mye av eplemosen renner ut av bollene under steking.
"Epleboller" kan fryses.
Skriv ny kommentar