Eplekake med krydder og vaniljekrem

 

Helt utenfor eplekakesesongen vil jeg i dag gi dere oppskriften på en helt fantastisk "Eplekake med krydder og vaniljekrem".

Enormt god!!!

 

Ingredienser:

4 egg
3 dl sukker
revet skall av 1 sitron
2 dl matfløte
3 ts bakepulver
6 dl hvetemel
100 g smør

Fyll:
4 dl vaniljekrem
- -
5 epler
1 dl sukker
1,5 ss kanel
0,5 ts nellik
- -
40 g kaldt smør
perlesukker

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i revet sitronskall og matfløte. Sikt mel og bakepulver og bland i sammen med smeltet smør.

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Legg på vaniljekrem i klatter.

 

 

Skrell eplene og del opp i båter.

Ha sukker og krydder i en bolle og ha i epleskivene.

Vend godt på dem så de blir godt dekket.

Legg så eplebitene i pent mønster oppå kaken.

Dryss over eventuelt sukkerkrydder som måtte være til overs.

 

 

Høvle kaldt smør med ostehøvel og legg smørskivene oppå eplene.

Dryss over perlesukker helt til slutt.

 

 

Stek kaken på 160°C midt i ovnen til kaken er helt gjennomstekt, ca. 1 time og 30 minutter (se tips).

Avkjøl kaken i formen før den løftes over på kakefat.

 

Serveres lunken med vaniljeis!


 

 

Tips:

Denne kaken trenger nokså lang steketid for å bli gjennomstekt.  Jeg bruker derfor lav temperatur på ovnen, slik at kaken ikke blir for mørk i bunn og kanter. Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt også i midten før du tar den ut av ovnen. Det kan godt hende at kaken trenger 15 min lenger steketid. Dekk til kaken med et stykke bakepapir om du synes den blir for mørk på toppen.

Se også oppskrift på de kjempepopulære kakene "Eplekake med vaniljekrem" og "Eplebiter med vaniljekrem" her på Det søte liv.

 

Kan jeg by deg på et stykke kake..?

 

 

En smakebit.....

 

MMmmmmmm...... syykt god ....!

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Eplekake med krydder og vaniljekrem
Ingredienser

4 egg
3 dl sukker
revet skall av 1 sitron
2 dl matfløte
3 ts bakepulver
6 dl hvetemel
100 g smør

Fyll:
4 dl vaniljekrem
- -
5 epler
1 dl sukker
1,5 ss kanel
0,5 ts nellik
- -
40 g kaldt smør
perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i revet sitronskall og matfløte. Sikt mel og bakepulver og bland i sammen med smeltet smør.

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Legg på vaniljekrem i klatter.

Skrell eplene og del opp i båter. Ha sukker og krydder i en bolle og ha i epleskivene. Vend godt på dem så de blir godt dekket. Legg så eplebitene i pent mønster oppå kaken. Dryss over eventuelt sukkerkrydder som måtte være til overs.

Høvle kaldt smør med ostehøvel og legg smørskivene oppå eplene. Dryss over perlesukker helt til slutt.

Stek kaken på 160°C midt i ovnen til kaken er helt gjennomstekt ca. 1 time og 30 minutter (se tips). Avkjøl kaken i formen før den løftes over på kakefat.

Serveres lunken med vaniljeis!

Tips

Denne kaken trenger nokså lang steketid for å bli gjennomstekt.  Jeg bruker derfor lav temperatur på ovnen, slik at kaken ikke blir for mørk i bunn og kanter. Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt også i midten før du tar den ut av ovnen. Det kan godt hende at kaken trenger 15 min lenger steketid. Dekk til kaken med et stykke bakepapir om du synes den blir for mørk på toppen.

Se også oppskrift på "Eplekake med vaniljekrem" og "Eplebiter med vaniljekrem" på Det søte liv.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift