Brukere online: 75
Brukere i dag: 1620
Brukere siste 7 dager: 200585
Denne kjempegode eplekaken utmerker seg med masse fint hakkede mandler i deigen! I tillegg strøs kaken med sukker, kanel og hakkede mandler på toppen.
Kaken smaker nydelig server varm sammen med vaniljeis!
150 g smør
75 g melis
3 eggeplommer
2 eggehviter
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
150 g mandler
Pynt:
3 store epler
50 g mandler
2 ss sukker
1 ss kanel
Pisk mykt smør og melis til det er hvitt. Pisk inn eggeplommene. Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Vend marengsmassen inn i smørkremen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen. Bland til slutt i fint hakkede mandler (det går raskt å hakke mandlene dersom du har food processor med hakkekniv).
Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten. Rens eplene og del dem i skiver. Legg skivene på kaken. Dryss over grovt hakkede mandler, sukker og kanel.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 1 time og 20 min, til den er gjennomstekt (se tips).
Tilpass steketiden til din ovn. Hos meg trengte denne kaken lang tid for å bli helt gjennomstekt i midten, men dette vil kunne variere. Det kan være lurt å begynne å sjekke med kakenål etter ca. 45 minutter steketid.
Eplekaken kan fryses.
Skriv ny kommentar