Eplekake med rømme og kanel

Dette er en super oppskrift på eplekake som gir ekstra saftig kake på grunn av seterrømmen i deigen. På toppen er kaken dekket med epler og en topping laget med brunt sukker, kanel og malte mandler. Denne eplekaken blir dessuten litt annerledes enn andre eplekaker ved at den er tilsatt ekstra kanel i kakedeigen i tillegg til i toppingen. NYDELIG!

Eplekake med rømme og kanel
Ingredienser

125 g smør
2 dl sukker
2 ts kanel
2 store egg
2 dl seterrømme
1 ts bakepulver
4 dl hvetemel

Topping:
3 ss brunt sukker
3 ss malte mandler
1 ts kanel
2 store epler

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Pisk inn kanel og eggene. Bland deretter inn rømmen. Sikt til slutt i bakepulver og hvetemel og rør deigen jevn og klumpfri.

Fordel deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Bland sammen ingrediensene til toppingen i en bolle. Skrell eplene og del dem opp i skiver. Vend epleskivene i toppingen slik at de blir helt dekket og stikk dem deretter i pent mønster på toppen av kaken. Dryss rester av toppingen over kaken til slutt.

Stek eplekaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 50 minutter (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen til den er lunken. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Tips

Kaken smaker aller best mens den fortsatt er lunken, gjerne sammen med pisket krem, vaniljesaus eller vaniljeis.

Kaken kan fryses.

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift