Brukere online: 1854
Brukere i dag: 21320
Brukere siste 7 dager: 195236
6 epler
2 ss sukker
2 ts kanel
Marengslokk:
3 eggehviter
1 dl sukker
Rens eplene og del dem opp i store terninger. Legg dem i en ildfast form (20x20 cm eller rund form som er 22 cm i diameter). Formen bør ha kanter som er 5-6 cm høye. Dryss over sukker og kanel.
Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukker litt og litt under fortsatt pisking og pisk videre til du får en tykk og blank marengs. Fordel marengsen over eplene i formen.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i 20-25 min.
"Epler med marengslokk" smaker best varm og nystekt. Serveres eventuelt sammen med vaniljeis og vaniljesaus.
2 kommentarer
Hei. Prøvde å lage epler med
Hei. Prøvde å lage epler med marengslokk. Blei ikke helt vellykket vil jeg si Marengsen rakk jo ikke å bli stekt på 25 minutter. Pleier du ikke steke den lenger?
Dette ble ekstremt søtt selv
Dette ble ekstremt søtt selv om jeg nesten halverte sukkermengden! Brukte norske Aroma-epler. Og "marengsen" var mer lik marshmallows.
Skriv ny kommentar