Brukere online: 1102
Brukere i dag: 31275
Brukere siste 7 dager: 168204
"Fastelavnsboller med vaniljekrem og bringebær" er skikkelige luksusboller!
Oppskriften gir 20 stk.
50 g gjær
5 dl melk
100 g smør
100 g sukker
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
750 g hvetemel
Fyll:
2 dl tykt bringebærsyltetøy
5 dl vaniljekrem (Piano)
Pynt:
melisdryss
Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til lunken (37°C). Rør ut gjæren i væsken. Tilsett sukker, kardemomme, vaniljesukker og bakepulver. Bland så i hvetemelet til du får en smidig deig. Hev deigen til dobbel størrelse, ca i 45 minutter.
Kna sammen deigen og del den i passe store emner. Trill ut boller og sett dem på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 30 min. Pensle eventuelt over bollene med egg som er pisket sammen med litt melk.
Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 8-10 min. Avkjøl bollene til de er helt kalde.
Før servering deles bollene i to. Fyll bollene med et lag syltetøy og et lag vaniljekrem over. Dryss over melis til slutt.
Bollene er fine å fryse uten fyll. De bør fylles rett før servering.
Skriv ny kommentar