Finske vafler med fløte og farris (Vohvelit)

"Ny innsikt gir mulighet for ny utsikt" (finsk ordtak).

"Vohvelit" er navnet på vafler fra Finland. Det er en liten hemmelighet i denne finske oppskriften på vaffelrøre ("vohvelitaikina"), og det er at den inneholder farris i tillegg til melk og fløte! Kullsyren gjør nok sitt til at "Finske vafler" blir luftige og helt spesielt gode - sprø utenpå og myke inni.

Finske vafler med fløte og farris (Vohvelit)
Ingredienser

3 egg
2 ss sukker
3 dl melk
1 dl kremfløte
1 dl farris
1 ts bakepulver
4 dl hvetemel
- -
smør til steking

Fremgangsmåte

Pisk alle ingrediensene sammen med en stålvisp i nevnte rekkefølge. Det blir en nokså tynn røre. La deigen stå og svelle i 30 min.

Stek gyldne vafler i smurt vaffeljern på middels varme. Avkjøl vaflene på rist.

Serveres nystekte med syltetøy og pisket krem eller iskrem.

Tips

Tar også med det vakreste kjærlighetsdiktet av finske Eeva Kilpi:

"Säg till om jag stör,
sa han när han steg in,
så går jag med detsamma.

Du inte bara stör,
svarade jag,
du rubbar hela min existens.
Välkommen."

(Fra "Songer om kärlek", 1980.)

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Heisann! Bare lurer, men har du finsk i familien din siden du poster så mye finske oppskrifter? Dette er ikke en klage. For jeg elsker at du gjør det ;) Slik at jeg sitter å google translate finske oppskrifter. For jeg er stor fan av finske matretter.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift