Firkløverkake med rømme og appelsin


En stor, myk og deilig sjokoladekake i langpanne er aldri feil.

Her har jeg laget Firkløverkake med rømme i en påskevariant som smaker appelsin. 

Kaken holder seg saftig i flere dager og blir skikkelig god på smak!

 

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

Ingredienser: 

6 egg
8 dl sukker
5 dl seterrømme
3 dl appelsinjuice
revet skall av 3 appelsiner
4 ts bakepulver
5 ss kakao
8 dl hvetemel

Glasur:
1 dl appelsinjuice
1 dl melis
400 g Firkløver med appelsinsmak

 

Fremgangsmåte: 

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn rømme, appelsinjuice og revet appelsinskall.

Sikt bakepulver og kakaopulver sammen med hvetemelet. Bland dette inn i røren til du får en jevn og klumpfri deig. 

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i 30-35 minutter.
 

Lag imens glasuren:

Varm opp appelsinjuice og melis i en liten kjele.

 

 

Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt Firkløver med appelsinsmak. La sjokoladen smelte i den varme juicen. Rør glasuren jevn. 

La den stekte kaken avkjøle i noen minutter før du hvelver den ut av langpannen og fjerner bakepapiret. Stikk tett i tett med hull i kaken (bruk en stor gaffel e.l.).

Smør glasuren over den fortsatt lunkne kaken, slik at glasuren renner litt nedi hullene i kaken.

Avkjøl kaken helt og del den så i firkanter.

 

 

Herlig med kombinasjonen sjokolade, hasselnøtter og appelsin.  Yum  

 

 

Denne langpannekaken passer kjempegodt til påske! 

 

 

Tips: 

I glasuren har jeg brukt Firkløver med appelsin og havsalt. Kjempegod sjokolade! 

 

 

Kaken er kjempefin å fryse. La glasuren bli helt stiv (gjerne i kjøleskapet) før du har kakestykkene i fryseposer - da unngår du glasursøl.

 

 

Kos deg!  Smile  

 




     

 

Firkløverkake med rømme og appelsin
Ingredienser

6 egg
8 dl sukker
5 dl seterrømme
3 dl appelsinjuice
revet skall av 3 appelsiner
4 ts bakepulver
5 ss kakao
8 dl hvetemel

Glasur:
1 dl appelsinjuice
1 dl melis
400 g Firkløver med appelsinsmak

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn rømme, appelsinjuice og revet appelsinskall.

Sikt bakepulver og kakaopulver sammen med hvetemelet. Bland dette inn i røren til du får en jevn og klumpfri deig. 

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i 30-35 minutter.
 

Lag imens glasuren:

Varm opp appelsinjuice og melis i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt Firkløver med appelsinsmak. La sjokoladen smelte i den varme juicen. Rør glasuren jevn. 

La den stekte kaken avkjøle i noen minutter før du hvelver den ut av langpannen og fjerner bakepapiret. Stikk tett i tett med hull i kaken (bruk en stor gaffel e.l.).

Smør glasuren over den fortsatt lunkne kaken, slik at glasuren renner litt nedi hullene i kaken.

Avkjøl kaken helt og del den så i firkanter.

Tips

Kaken er kjempefin å fryse. La glasuren bli helt stiv (gjerne i kjøleskapet) før du har kakestykkene i fryseposer - da unngår du glasursøl.

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift