Brukere online: 2348
Brukere i dag: 34786
Brukere siste 7 dager: 196594
3 egg
3 dl sukker
75 g smør
1,5 dl melk
4 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Pynt:
melisdryss
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig med stålvisp til deigen er klumpfri.
Ha deigen i en formkakeform (1,5 liter) som er godt smurt og strødd.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45-60 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken en stund i formen før den forsiktig hvelves ut. Avkjøl kaken på rist til den er helt kald.
"Formkake" er fin å fryse!
Se også oppskrift på "Formkakebrød", "Formkake i langpanne" og "Formkake med olje".
1 kommentar
Hei. Kan denne lages i vanlig
Hei. Kan denne lages i vanlig 24 cm rund form?
Skriv ny kommentar