Brukere online: 1722
Brukere i dag: 20502
Brukere siste 7 dager: 195160
3 store egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
50 g kokesjokolade
50 g lyse rosiner
75 g tørkede aprikoser eller tropisk fruktblanding
Pisk egg og sukker til eggedosis. Hakk kokesjokolade og del den tørkede frukter i mindre biter. Bland sjokolade og fruktbitene med 2 ss av hvetemelet (dette forhindrer at sjokoladen og frukten synker til bunns i kaken under stekingen). Sikt resten av melet med bakepulver og vaniljesukker. Vend alt i eggedosisen og rør til deigen er klumpfri.
Ha deigen i en smurt brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40-50 min. Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig løsnes fra formen og hvelves ut. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Hvis du vil, kan du pynte kaken med melisdryss eller ved å ringle over smeltet sjokolade.
Formkaken er fin å fryse.
Skriv ny kommentar