Brukere online: 2122
Brukere i dag: 32898
Brukere siste 7 dager: 196376
Pink Macarons:
150 g skåldede mandler
150 g melis
- -
60 g romtemperert eggehvite
35 g sukker
- -
0,5 dl vann
150 g sukker
- -
60 g romtemperert eggehvite
rosa konditorfarge
Chocolate Ganache:
150 kokesjokolade
1,5 dl kremfløte
2 ss usaltet smør
Kjør skåldede mandler og melis sammen i food processer til blandingen blir helt finmalt. Sikt blandingen så du får fjernet eventuelle mandelbiter som ikke har blitt malt smått.
Mål opp 60 g eggehvite. Pisk dette til hvitt, mykt skum. Tilsett 35 g sukker og pisk videre til stiv marengs.
Ha vann og 150 g sukker i en kjele. Kok dette i noen minutter til sukkerlake til den er seig, men fortsatt helt lys og gjennomsiktig. Hell den varme sukkerlaken så i en tynn stråle inn i marengsen under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre i ca 5-10 min, så marengsen blir skikkelig stiv (du skal kunne løfte bollen opp-ned uten at marengsen rører på seg).
Vend så for hånd inn resterende 60 g romtemperert eggehvite og mandel-/melisblandingen i marengsen til alt blir godt blandet. Bland til slutt i rosa konditorfarge (se tips).
Gjør klar to stekeplater dekket med bakepapir. Varm opp ovnen til 160°C og sett en stekeplate eller langpanne inn i ovnen på nest nederste rille.
Ha mandelmarengsmassen i en kakesprøyte med rund tut (ca 1 cm i diameter). Sprøyt ut små runde pletter på bakepapiret på størrelse med en 5-krone (2,5 cm). Ha litt avstand mellom kakene. Bank eventuelt platen forsiktig mot bordet for at plettene skal glatte seg ut.
La så makronene stå i romtemperatur og tørke før steking i 20-30 min. De har stått lenge nok når de kjennes tørre på overflaten når du tar forsiktig på dem med fingeren.
Sett stekeplaten med makroner inn i ovnen i rillen over stekeplaten som er der fra før (det vil si rillen over den nest nederste). Stek makronene i 8-12 min. De er ferdig når de løsner fra bakepapiret, men de vil fortsatt være litt myke mens de er varme. Ta makronene ut av ovnen og avkjøl til de er helt kalde.
Til sjokoladekremen kokes kremfløten opp i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade oppdelt i biter og mykt smør. Rør til alt har smeltet. La kremen stå til den har tykk smørekonsistens.
Sorter makronene så du får to og to som er noenlunde like store. Legg dem sammen med sjokoladekremen. Oppbevar makronene kjølig så sjokoladekremen festner.
120 g eggehvite tilsvarer ca 4 stk eggehviter, men du bør for sikkerhets skyld måle opp mengden. Eggehvitene må være romtempererte (la de gjerne stå ute i rommet over natten).
Rosa konditorfarge fås kjøpt i flere kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker (se tips under Lenker). Merk deg at du må ha nokså sterk farge på makronene fordi de blir mattere i fargen i løpet av stekingen. Bruk helst rosa pastafarge, som er konsentrert farge som ikke tynner ut marengsen.
Flere nyttige tips finner du i grunnoppskriften på "Franske makroner (Macarons)" på detsoteliv.no.
- -
MAITRESSE, EMBRASSE-MOI...
"Maitresse, embrasse-moi, baise-moi, serre-moi,
Haleine contre haleine, échauffe-moi la vie,
Mille et mille baisers donne-moi, je te prie,
Amour veut tout sans nombre,
amour n’a point de loi.
Baise et rebaise-moi; belle bouche pourquoi
Te gardes-tu là-bas, quand tu seras blêmie,
À baiser (de Pluton ou la femme ou l’amie),
N’ayant plus ni couleur, ni rien semblable à toi?
En vivant, presse-moi de tes lèvres de roses,
Bégaye, en me baisant, à lèvres demi-closes
Mille mots tronçonnés, mourant entre mes bras.
Je mourai dans les tiens, puis, toi ressuscitée,
Je ressusciterai, allons ainsi là-bas,
Le jour tant soit-il court vaut mieux que la nuitée."
- -
"Mistress, embrace me, kiss me, hold me tight.
breath against breath, breathe me life,
thousand and thousand kisses give me I beg you,
Love wants everything without condition,
love has no law.
Kiss me, kiss me again, pretty mouth, why
stay so distant, when you are just dying
to kiss (be you Pluton's wife or lover),
leaving you pale and not at all your own self?
Being alive, press your lips of rose against mine.
With half-closed lips stammer while kissing me
thousand garbled words, dying in my arms.
I will die in yours, then once you revive
I will too revive, and like this we'll go.
Although day is short, it is better than night."
(Berømt dikt av den franske poeten Pierre de Ronsard, hentet fra "Sonnets pour Hélène" (1578).)
1 kommentar
Hei!
Hei!
Jeg tenkte jeg skulle prøve å lage makroner og fant denne oppskriften her, men jeg lurer på hvor mange makroner det blir av den?
Skriv ny kommentar