Brukere online: 1112
Brukere i dag: 5089
Brukere siste 7 dager: 195447
1 ferdigkjøpt marengsbunn (20 cm i diameter)
Iskrem:
1 ss kokende vann
2 ts pulverkaffe
100 g hvit sjokolade
2 eggeplommer
50 g melis
5 dl kremfløte
50 g kokesjokolade
Pynt:
hakket mørk og hvit sjokolade
Løs opp kaffepulver i kokende vann i en liten kjele. Tilsett den hvite sjokoladen oppdelt i biter. La den hvite sjokoladen smelte. Rør så i eggeplommene og melis.
Pisk kremfløten til krem. Bland litt av kremen i kaffeblandingen, slik at den blir myk og kremete. Ha dette så i resten av den piskede kremen. Rør godt med stålvisp, så isblandingen blir jevn og klumpfri. Vend i hakket mørk sjokolade til slutt.
Legg marengsbunnen i en rund kakeform (20 cm i diameter). Ha iskremblandingen over marengsbunnen i formen. Dryss over hakket mørk og hvit sjokolade som pynt. Sett kaken i fryseren i 4 timer (eller over natten). Ta kaken ut av formen og over på et lite kakefat ca 20 min før servering.
Liten marengsbunn fås blant annet kjøpt hos ICA Maxi. Får du ikke tak i dette, kan du lage marengsbunnen selv, se oppskrift på "Marengsbunn" på detsoteliv.no.
Skriv ny kommentar