Brukere online: 835
Brukere i dag: 4120
Brukere siste 7 dager: 198136
1 pk myke, tørkede aprikoser
Fyll:
200 g marsipan
1-2 ss konjakk
Pynt:
sølvkuler (kakepynt)
Kna konjakken inn i marsipanen. Del den opp i 20 biter som rulles til kuler.
Snitt opp aprikosene på midten, men ikke helt igjennom. Dra sidene litt fra hverandre. Legg en marsipankule i hver aprikos og klem godt sammen. Pynt med en sølvkule på hver.
Konfekten blir ekstra god hvis du bruker såkalt råmarsipan. Dette fås kjøpt i mange velassorterte matvarebutikker, særlig rundt juletider. Se f.eks. etter "Ekte marsipan" fra Odense (lilla pakning).
1 pk tørkede aprikoser inneholder ca 30 stk. Bruk myke aprikoser. Er aprikosene for gamle, blir de harde og ikke særlig egnet til å lage konfekt med (bruk dem heller i en kake der de kan svelle opp og bli myke igjen, se for eksempel oppskrift på "Fruktkake i langpanne").
Alternativ pynt kan være å dyppe den ene halvdelen av de fylte aprikosene i smeltet kokesjokolade. Beregn da 100 g kokesjokolade til denne porsjonen.
Skriv ny kommentar