Brukere online: 1344
Brukere i dag: 9404
Brukere siste 7 dager: 194559
125 g smør
4,5 dl sukker
2 store egg
130 g kokesjokolade
1,75 dl vann
1,75 dl kefir
1 ts bakepulver
1 ts natron
4,5 dl hvetemel
1 dl maraschino-kirsebær (uten lake)
Sjokoladekrem:
100 g smør
70 g kokesjokolade
8 dl melis
1/4 ts mandelessens
0,75 dl lake fra maraschino-kirsebærene
(eventuelt en liten skvett melk)
Pynt:
6-8 stk maraschino-kirsebær
Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen. Kok opp 0,5 dl av vannet i en kjele og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme vannet. Rør blandingen jevn og avkjøl. Bland sjokoladen i smørkremen. Sikt de tørre ingrediensene. Ha dette i deigen vekselsvis med kefir og resten av vannet. Rør til deigen er klumpfri. Vend til slutt i fint hakkede maraschino-kirsebær (husk å spare laken til sjokoladekremen).
Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i 30-40 min (sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte). Avkjøl helt i formene. Løsne kakene fra formene og fjern bakepapiret.
Pisk sammen mykt smør og smeltet kokesjokolade til kremen. Rør i mandelessens. Pisk inn melis og lake fra maraschino-kirsebærene. Spe kremen eventuelt med litt melk til den får passe smørekonsistens.
Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnene og over hele kaken. Pynt med oppdelte maraschino-kirsebær.
Maraschino-kirsebær er knallrøde, hermetiserte cocktailkirsebær som kjøpes på små glass. De ligger i maraschinolake (dette er altså ikke det samme som tørre, syltede cocktailbær!). Du bruker 2 små glass til denne kaken.
Kakebunnen kan være litt vanskelig å dele i to, og du bør derfor steke bunnene hver for seg som angitt i oppskriften.
Dette er en typisk amerikansk, søt og mektig kake med kraftig og karakteristisk smak på sjokoladekremen. Passer best servert i smale serveringsstykker sammen med sterk kaffe eller et glass melk.
1 kommentar
Kan bunnene fryses før de
Kan bunnene fryses før de fylles?
Skriv ny kommentar