Grillet ananas med kanelsukker


Ja til dessert hver dag!  Icon e biggrin

 

 

Hvis du benytter deg av masse deilig frukt, er dette livsmottoet fullt mulig å kombinere med en sunn livsstil.  Smile

Det å hive noen skiver fersk ananas på grillen er både enkelt og sommerlig. Jeg vender ananasskivene i kanelsukker før grillingen, som gir en lett karamellisert overflate og nydelig smak.

 

 

Så lett lager du dette:

Ingredienser:
1 hel fersk ananas
2 dl sukker
2 ss kanel

Servering:
friske jordbær
iskrem

 

Fremgangsmåte:

Finn frem en stor, fersk ananas!

 

 

Skjær det ytre skallet av ananasen.

 

 

Skjær den i skiver som er ca 1 - 2 cm tykke.

 

 

Legg ananasskivene utover på et fat.

 

 

Bland sukker og kanel i en skål.

 

 

Så går du bort til den varme grillen.

 

 

Vend ananasskivene i kanelsukkeret. Dryss resten på med en teskje.

 


Så er det bare å legge ananasskivene på grillen.

Snu dem etter at det har gått en stund.

 

 

Ananasskivene er ferdige når det ytre sukkerlaget har smeltet og begynt å danne et tynt lag karamell i kantene. Ananasskivene skal være møre og varme.

 

 

Serveres straks, gjerne sammen med noen friske jordbær ved siden av i tillegg.

Det er også godt med litt iskrem ved siden av.  Smile 

 

 

Jeg brukte her karamelliskrem....

 

 

Har du lyst, har du lov...  Wink 

 


Tips:

Jeg foretrekker å bruke fersk ananas på grillen. Hermetisk ananasringer gir ikke den samme smaken og konsistensen synes jeg, men hvis det er det eneste du har, er det jo godt det også.

Grillede ananasskiver smaker aller best helt nylagde!

 


  #sommerfølelse  Cool 


Grillet ananas med kanelsukker
Ingredienser

1 hel fersk ananas
2 dl sukker
2 ss kanel

Servering:
friske jordbær
iskrem

Fremgangsmåte

Skjær det ytre skallet av ananasen og skjær den i skiver som er ca 1-2 cm tykke. Legg dem utover på et fat.

Bland sukker og kanel i en skål.

Vend ananasskivene i kanelsukkeret og dryss resten over dem med en teskje.

Så er det bare å legge ananasskivene på grillen.

Snu dem etter at det har gått en stund.

Ananasskivene er ferdige når det ytre sukkerlaget har smeltet og begynt å danne et tynt lag karamell i kantene. Ananasskivene skal være møre og varme.

Serveres straks, gjerne sammen med noen friske jordbær ved siden av i tillegg.

Det er også godt med litt iskrem ved siden av.

Tips

Jeg foretrekker å bruke fersk ananas på grillen. Hermetisk ananasringer gir ikke den samme smaken og konsistensen synes jeg, men hvis det er det eneste du har, er det jo godt det også.

Grillede ananasskiver smaker aller best helt nylagde!

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift