Brukere online: 1756
Brukere i dag: 21121
Brukere siste 7 dager: 195220
200 g smør
2 dl vann
2 dl melk
500 g fin sammalt hvete
200 g sukker
1 ss bakepulver
50 g hasselnøtter eller valnøtter
225 g blandet tørket frukt
Smelt smøret og bland med melk og vann.
Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle sammen med hakkede nøtter og opphakket tørket frukt (se tips). Ha i væsken og bland deigen raskt sammen.
Ha deigen i en smurt form som rommer 1,5 liter. Ha bakepapir i bunnen, slik at den ferdigstekte kaken blir lett å få ut av formen.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i ca 1 time. Avkjøl kaken i formen før den forsiktig hvelves ut.
Du kan bruke forskjellig type tørket frukt til denne kaken, slik som rosiner, hakkede aprikoser, hakkede svisker, fiken eller dadler. I kaken på bildet er det brukt rosiner og dadler.
Kaken er fin å fryse.
Skriv ny kommentar