Brukere online: 2219
Brukere i dag: 27138
Brukere siste 7 dager: 196438
Most ananas gjør denne herlige, amerikanske gulrotkaken ekstra saftig! Kaken inneholder dessuten kanel og pekannøtter i deigen, og deilig ostekrem og hakkede pekannøtter på toppen.
Kaken stekes i liten langpanne, og kan serveres hel eller oppdelt i firkanter.
4 egg
400 g sukker
3,5 dl matolje
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts kanel
1 ts bakepulver
2 ts natron
250 g hvetemel
350 g gulrøtter (skrelt vekt)
1 liten boks hermetisk ananas
100 g pekannøtter
Glasur:
200 g kremost
400 g melis
100 g smør
1 ts vaniljeekstrakt
Pynt:
100 g pekannøtter
Pisk sammen egg, sukker, vaniljeekstrakt og olje med en stålvisp. Rør i kanel, bakepulver og natron. Tilsett hvetemelet og rør deigen jevn. Riv gulrøttene og tilsett. Mos ananasen sammen med ananassaften (bruk gjerne en stavmikser til å gjøre dette) og tilsett i deigen sammen med hakkede pekannøtter.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren røres mykt smør sammen med melis. Pisk inn kremost og vaniljeekstrakt. Smør ostekremen jevnt over den kalde kaken. Pynt med masse hakkede pekannøtter.
1 liten boks hermetisk ananas veier 227 g hvorav ca 130 g er ananas. Merk at både ananasen og ananassaften fra boksen skal tilsettes i kaken.
Kaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet. Den kan også fryses.
Skriv ny kommentar