Brukere online: 358
Brukere i dag: 811
Brukere siste 7 dager: 200582
200 g smør
3 dl sukker
3 egg
4 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
2 ts vaniljesukker
100 g hasselnøtter
6 dl finrevet gulrot
Glasur:
125 g kremost
75 g smør
250 g melis
2 ts vaniljesukker
Pynt:
50 g hasselnøtter
Rør mykt smør og sukker luftig. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen hvetemel, natron, kanel og vaniljesukker. Ha det tørre i smørkremen. Bland i hakkede nøtter. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20X30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Bre ostekremen i et tykt lag over kaken og dryss over hakkede nøtter. Del kaken i passe store firkanter.
Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem og nøtter. Ostekremen gjør kaken litt klissete med det samme. Jeg pleier å dele kaken forsiktig i biter og så sette kakestykkene i kjøleskapet til ostekremen har stivnet noe. Så har jeg stykkene forsiktig i en fryseboks (ikke oppå hverandre) eller i fryseposer. Når kaken er frossen kan du stable kakestykkene oppå hverandre som du ønsker.
Skriv ny kommentar