Brukere online: 1794
Brukere i dag: 16317
Brukere siste 7 dager: 195835
50 g gjær
200 g smør
6 dl melk
2 dl sukker
1 egg
1 ts kardemomme
ca 17 dl hvetemel
Fyll:
50 g smør
3 ss sukker
3 ts kanel
2 epler
1 dl rosiner
50 g mandler
Pynt:
egg til pensling
perlesukker
hakkede mandler
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Løs opp gjæren i væsken. Tilsett sukker, sammenpisket egg og kardemomme. Ha så i hvetemel (spar noe til utbakingen) og elt sammen deigen. Heves i 1 time.
Kna deigen sammen på bakebordet. Kjevle ut deigen til et rektangel (ca 50x25 cm). Smør på smør og dryss over sukker og kanel. Strø over epleterninger, rosiner og hakkede mandler, men la det være en kant på 5 cm uten fyll øverst. Rull sammen leiven fra langsiden, slik at kanten uten fyll kommer til slutt. Formes til en krans på bakepapirdekket stekeplate (husk å ha skjøten på undersiden). Etterhev i 20 min.
Pensle over kransen med sammenpisket egg. Dryss over perlesukker og hakkede mandler. Stekes midt i ovnen ved 200°C i 20-25 min.
Oppskriften gir en stor hvetekrans, slik som på bildet. Du kan alternativt forme deigen til to mindre kranser eller lage to lengder.
Se også "Kringle med eplemos".
Skriv ny kommentar