Brukere online: 1989
Brukere i dag: 21039
Brukere siste 7 dager: 196081
160 g smør
160 g sukker
1 ss kakao
1 egg
125 g knust kavring (se tips)
Pynt:
valnøtter (se tips)
Smelt smør og sukker i en kjele. Tilsett kakao. Ta kjelen av platen og rør i egget og kavring.
Hell blandingen i en liten form eller asjett med litt høye kanter. Pynt med valnøtter og sett i kjøleskapet over natten.
Du kan bruke ferdigkjøpt strøkavring eller knuse sukkerkavringer selv. Gjør du det selv, er det viktig at du knuser til kavringen blir finsmulete, ellers vil det bli harde kavringbiter i "Hybelkaken" din.
Du kan bruke hele valnøttkjerner som på bildet, eller hakkede valnøtter.
"Hybelkake" er egentlig ikke en kake, men mykt sjokoladesnop som spises best med skje rett fra formen. Navnet kommer av at du bare trenger en kjele, en skje og en dyp asjett for å lage den. Oppbevares kaldt, så har du alltid noe godt i kjøleskapet:-)
2 kommentarer
Hei. Når du skriver smør i
Hei. Når du skriver smør i oppskriften, mener du meierismør eller margarin? Takk for at du deler så mye flotte oppskrifter med oss Mvh. Liss Marion
Hei, jeg bruker alltid
Hei, jeg bruker alltid meierismør når jeg baker :-) Takk for koselig hilsen!
Skriv ny kommentar