Hyttevafler med tørrmelk

Hyttevafler er laget med tørrmelk, og passer derfor utmerket å lage på hytta eller andre steder hvor man ofte ikke har tilgang på fersk melk.

Oppskriften gir 10 myke og svært gode vaffelplater.

Hyttevafler med tørrmelk
Ingredienser

2 dl tørrmelk (f.eks. Viking helmelkspulver)
4 dl hvetemel
3 ss sukker
0,5 ts kardemomme
5 dl vann
2 egg
20 g smør

Servering:
syltetøy

Fremgangsmåte

Bland tørrmelk, hvetemel, sukker og kardemomme i en bolle. Tilsett vann og lett sammenpiskede egg. Pisk alt raskt sammen med en stålvisp, til du får en jevn og glatt røre. La deigen stå og svelle i 30 min. Smelt smøret og rør i.

Stek vaffelplater i vaffeljern på middels sterk varme. Bruk eventuelt litt ekstra smør til stekingen. Serveres nystekte!

Tips

"Hyttevafler" smaker kjempegodt nystekte sammen med syltetøy!

Kakekategori
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift